Forum ogólne - Skradziony Galant VR4
swinks_UK - 14-01-2012, 00:12 Temat postu: Skradziony Galant VR4 Zostałem poproszony przez Andersa z Finladii o wrzucenie takiego info na forum naszej polskiej braci Miśkowej wiec to czynię.
Dziś w nocy skradziono mu spod domu jego Galanta VR4. Auto buchnięto w Finlandii, było mocno tuningowane i sporo w nie włożono pracy, wysiłku i pieniędzy. Ze względu na to, ze ma zmienione turbiny na TD04-13T jest dość charakterystyczne.
Wszystko wskazuje na to, że auto skradziono w celu wywózki z Finlandii (mały kraj, ok. 2mln mieszkańców, niemal wszyscy znają się nawzajem, a przynajmniej nietypowe auta).
Skradzione auto to:
- Galant VR4
- biały
- sedan
- przedliftowy
- charakterystyczne cechy: lekka maska z chrapami, turbiny TD04-13T
Zdjecia (są małe, bo na razie tylko takie dostałem):
Tak, więc prośba, byście mieli oczy szeroko otwarte...
Anonymous - 14-01-2012, 11:54
Finlandia to nie jest mały kraj. Powierzchniowo jest większa od Polski. A ludności jest tam ponad 5 mln. To nie Liechtenstein że wszyscy z księciem chodzili do jedynej w kraju szkoły
Z racji bliskości Rosji te auto poszło zapewne tam. Ostatnio na granicy częściej łapią auta kradzione. Robią to w ten sposób że po kradzieży rozcinają je na ćwiartki. Zlecają proces transportu i oclenia nic nie świadomej firmie transportowej. Najczęściej litewskiej. Auto jest wwożone w częściach na teren FR i tam składane.
swinks_UK - 14-01-2012, 20:11
Cichanos napisał/a: | Finlandia to nie jest mały kraj. Powierzchniowo jest większa od Polski. A ludności jest tam ponad 5 mln. To nie Liechtenstein że wszyscy z księciem chodzili do jedynej w kraju szkoły
|
Z czego poówa mieszka w Helsinkach i okolicy.
Akurat w latach 90tych pracowałem tam przez 4 lata sezonowo w Inari, wiec wiem co piszę. Mój szef znał niemal wszystkie Land Rovery Defendery i ich właścicieli na północ od Kuopio. I tak dalej można sie rozpisywać. Akurat w Finlandii odległość jest bardzo względnym kryterium, natomiast społeczność jest bardzo zorganizowana.
Mario - 14-01-2012, 20:52
Pewnie już pod konkretne zamówienie..
apikus - 25-08-2012, 13:18
I jaki finał sprawy?
Znalazł się?
|
|
|