To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Skradziony Galant VR4

swinks_UK - 14-01-2012, 00:12
Temat postu: Skradziony Galant VR4
Zostałem poproszony przez Andersa z Finladii o wrzucenie takiego info na forum naszej polskiej braci Miśkowej wiec to czynię.

Dziś w nocy skradziono mu spod domu jego Galanta VR4. Auto buchnięto w Finlandii, było mocno tuningowane i sporo w nie włożono pracy, wysiłku i pieniędzy. Ze względu na to, ze ma zmienione turbiny na TD04-13T jest dość charakterystyczne.
Wszystko wskazuje na to, że auto skradziono w celu wywózki z Finlandii (mały kraj, ok. 2mln mieszkańców, niemal wszyscy znają się nawzajem, a przynajmniej nietypowe auta).
Skradzione auto to:
- Galant VR4
- biały
- sedan
- przedliftowy
- charakterystyczne cechy: lekka maska z chrapami, turbiny TD04-13T

Zdjecia (są małe, bo na razie tylko takie dostałem):

Tak, więc prośba, byście mieli oczy szeroko otwarte... :wink:

Anonymous - 14-01-2012, 11:54

Finlandia to nie jest mały kraj. Powierzchniowo jest większa od Polski. A ludności jest tam ponad 5 mln. To nie Liechtenstein że wszyscy z księciem chodzili do jedynej w kraju szkoły :wink:
Z racji bliskości Rosji te auto poszło zapewne tam. Ostatnio na granicy częściej łapią auta kradzione. Robią to w ten sposób że po kradzieży rozcinają je na ćwiartki. Zlecają proces transportu i oclenia nic nie świadomej firmie transportowej. Najczęściej litewskiej. Auto jest wwożone w częściach na teren FR i tam składane.

swinks_UK - 14-01-2012, 20:11

Cichanos napisał/a:
Finlandia to nie jest mały kraj. Powierzchniowo jest większa od Polski. A ludności jest tam ponad 5 mln. To nie Liechtenstein że wszyscy z księciem chodzili do jedynej w kraju szkoły :wink:

Z czego poówa mieszka w Helsinkach i okolicy.
Akurat w latach 90tych pracowałem tam przez 4 lata sezonowo w Inari, wiec wiem co piszę. Mój szef znał niemal wszystkie Land Rovery Defendery i ich właścicieli na północ od Kuopio. I tak dalej można sie rozpisywać. Akurat w Finlandii odległość jest bardzo względnym kryterium, natomiast społeczność jest bardzo zorganizowana.

Mario - 14-01-2012, 20:52

Pewnie już pod konkretne zamówienie.. :?
apikus - 25-08-2012, 13:18

I jaki finał sprawy?
Znalazł się?