To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - [CY4A 2.0] Funkcja wyświetlacza - Pasek/wskaźnik 0 10 20

Arek_75 - 15-01-2012, 12:54
Temat postu: [CY4A 2.0] Funkcja wyświetlacza - Pasek/wskaźnik 0 10 20
Cześć,

Czy orientujecie się co oznacza pasek/wskaźnik 0 10 20 na wyświetlaczu, który zmienia się w zależności od ilości dodanego "gazu"?

fargo - 15-01-2012, 13:20

To jest analogowy wskaźnik chwilowego spalania...i nie patrz na niego w czasie jazdy :rolleyes:
mjsystem - 15-01-2012, 14:05

Arek_75 napisał/a:
Czy orientujecie się co oznacza pasek/wskaźnik 0 10 20 na wyświetlaczu, który zmienia się w zależności od ilości dodanego "gazu"?

Nie chce mi się wierzyć, że nie domyśliłeś się :shock:
Ale ok, zdarza się, po prostu czytaj instrukję obsługi, tam jest wiele fajnych i ciekawych rzeczy :mrgreen:

Silverrr - 15-01-2012, 16:21

mjsystem napisał/a:
czytaj instrukję obsługi

Kogo? xD

gzesiolek - 15-01-2012, 22:12

Pamietajcie, ze pytajacy ma hamerykanca... wiec nie dosc, ze jednostki siakies inne to jeszcze standardowo moze miec ustawione miles per galon a to juz nie latwo sie domyslec o co mu biega... :mrgreen:
mjsystem - 15-01-2012, 22:29

Silverrr napisał/a:
Kogo? xD

Ja kiedyś czytałem jak czekałem na moje kochanie pod marketem(z nudów) :P

Trik - 15-01-2012, 22:36

Jeśli wskażnik rośnie gdy odpuszczasz gaz to wskazuje mile na galon. Jest też opcja km/l wskazania też rosną przy odpuszczaniu gazu oraz l/km i mil/l wskazania maleją przy odpuszczaniu gazu. 0 10 20 to tylko orientacja o ekonomice Twojej jazdy w zalezności od opcji.
Opcje można zmienić przyciskiem INFO (przytrzymaj 2sec*. i wejdziesz w Setings, klikaj do Avarange, przytrzymaj 2sec*. aż wejdzesz do opcji, klikaj aż dojdziesz do tej której potrzebujesz, przytrzymaj 2 sec*. aby zatwierdzić. Aby wyjść, nie rob nic po 30 sec samo się wyłaczy. Aby załapać więcej, wejdź do działu Download i pobierz instrukcję.
* przytrzymanie 2 sec. może czasem być dłuższe najważniejsze żeby piknęło, a jeślli masz wyłaczone pikanie to żeby było widać że zatwierdziło zmianę.

Arek_75 - 28-01-2012, 13:35

mjsystem napisał/a:
Arek_75 napisał/a:

Nie chce mi się wierzyć, że nie domyśliłeś się :shock:
Ale ok, zdarza się, po prostu czytaj instrukję obsługi, tam jest wiele fajnych i ciekawych rzeczy :mrgreen:

Gdybym miał instrukcję obsługi nie zadawałbym takiego pytania...:)

mjsystem - 29-01-2012, 16:43

Arek_75 napisał/a:
Gdybym miał instrukcję obsługi nie zadawałbym takiego pytania

Nie zauważyłem, że masz hamerykańca, sorki :P