Archiwum - Carisma 1.8 "Sport Pakiet" ze Stargardu Szczecińsk
adr! - 16-01-2012, 12:46 Temat postu: Carisma 1.8 "Sport Pakiet" ze Stargardu Szczecińsk Witam.
Panowie, potrzebuję pomocy z upatrzonym autem:
http://moto.allegro.pl/ca...2030012249.html
Carisma 1.8 ze Stargardu Szczecińskiego.
Aukcja już w prawdzie zakończona, ale sprzedawca mówi, że auto jeszcze stoi.
Z Wrocławia trochę zbyt daleko, żeby jechać w ciemno ...
Będzie ktoś tak miły i rzuci okiem ?
A może ktoś już ją zna ?
Będę wdzięczny za wszelkie uwagi!
Pozdrawiam
Saqu - 16-01-2012, 12:56
uhh ale go poniosło z tymi wersjami, dobrze, że jeszcze jakichś sobie nie powymyślał... "sport" "dynamique" "sport evolution"..
a po prawdzie to jest pakiet dynamics.
Całe szczęście, że ma "pirotechniczne napinacze pasów" hah... mógł jeszcze dopisać, że wyposażona jest w fotele, bezpieczniki itp.. wszystko powypisywać , no dobra przyczepiłem się
ze zdjęć wygląda dosyć ładnie
mkm - 16-01-2012, 13:40
adr!, jedź i oglądaj.
Jest to chyba pierwsza kompletna (jeżeli chodzi o dodatki) Carisma jaką widzę, ale patrząc na cenę (jak za ten model promocyjną) polecam szczególną ostrożność
mitcari - 16-01-2012, 23:52
Widzialem ja na aukcji. Prezentuje sie swietnie.
Swoja droga ?
Carisma po liftowa ma te same zegary co przed liftowa ??
Bleki - 17-01-2012, 07:38
Kupuj mam taka sama,warto
MichuGdy - 18-01-2012, 02:51
Co przykuło moją uwagę....
Sprzedawca strasznie zachwala auto, handlarz kombinator, cena zbyt atrakcyjna na takie super hiper zadbane auto.
Spalanie, przebieg napisane na aukcji można miedzy bajki włożyć.
GDI sprawdzać tylko z kablem.
Kierownica z innego auta jak na model z 2002 nie zgadza mi się, na oględzinach wyszłoby pewnie jeszcze co nieco.
Warto zastanowić się czy warto mieć taką sportową wersję, bo w razie czego części (dokładki lusterka) nie są tak łatwo dostępne w przypadku kolizji.
Emblematy na masce coś mi się nie zgadzają, na tylnej go brakuje.
Nie wiem czy Carisma w oryginale miała takie świata...ciekawe czy mają homologacje.
Przydałby sie VIN
Handlarz i odkupywanie z salonu
Tutaj inne dynamics dla porównania Link 1
xluki - 18-01-2012, 07:15
Wersje Dynamics miały kierownice z przedlifta. Lampy chyba też były montowane oryginalnie (jako dodatkowa opcja), nie pierwszą taką Cari widzę z tymi światłami.
i9i - 18-01-2012, 07:56
xluki napisał/a: | Lampy chyba też były montowane oryginalnie (jako dodatkowa opcja), nie pierwszą taką Cari widzę z tymi światłami. |
A mi się gdzieś te lampy na aldrogo przewinęły w szarym podkładzie i z tego co pamiętam to tłuką je do dużej liczby aut pod jeden szablon
A ta lub bardzo podobna już się przewinęła przez forum jeszcze z mobile.de w temacie o drogich egzemplarzach
EDIT:
Znalazłem Podobny pakiet
Lampy ma te same zderzak przedni również ale inna dokładka spoiler identyczny, podejrzewam, iż to tjunerski Body Kit zza odry. Tylko ten rodzimy staranniej spasowany i ładniej wyglądający bez pomalowanych listew.
Student - 18-01-2012, 08:10
Kiera sie nie zgadza ze znaczkiem na masce więc była walona i poducha wystrzelona.
Ponadto mam różnice w kolorze lakieru na przednich lewych drzwiach i przednim lewym błotniku oraz spasownaie tych elementów, prawej strony też to dotyczy - pasowanie.
Brak zdjęcia silnika pomijam.
A 140 Km to ona miała w 2005r.
volve - 18-01-2012, 09:35
Pewnie to nie sam Stargard Szczeciński tylko okoliczne miejscowości, gdzie pełno jest komisów i handlarzy. Ja sam tam kupiłem dwa lata temu Cari i nie miałem żadnych problemów. Ale jak jeździłem oglądać auta, to różnie to wyglądało.
Co do samej Cari to pochodzi z Niemiec i tam bardzo często można spotkać Cari z takimi światłami itp. (wejdźcie sobie na forum dreamcarisma.de ). Mi na razie nie uda się wyrwać do Stargardu na oględziny, ale też nie widzę dalszego zainteresowania ze strony założyciela wątku...
gulgulq - 18-01-2012, 10:28
kierownica na bank ze starej wersji wiec to wskazuje na wystrzał a wiec dobra stłuczka
brak znaczka na tylnej klapie więc prawdopodobne puknięcie w tył - trzeba by sprawdzić bagażnik i podloge pod spodem..
ładne ma alusy i wizualnie ok - sam kiedyś ja wynalazłem i popatrzyłem sobie
Saqu - 18-01-2012, 10:34
a nie było czasem tak że wersje dynamics wychodziły od 99r do 2001r i była ich ograniczona ilość sztuk...
bo skoro tak to kiera się zgadza, pozostaje niezgodność vin wg tego co pisze sprzedający
volve - 18-01-2012, 10:42
Saqu napisał/a: | a nie było czasem tak że wersje dynamics wychodziły od 99r do 2001r |
Właśnie coś też mi się tak kojarzy...i wtedy kierownica się może zgadzać...
Saqu napisał/a: | pozostaje niezgodność vin wg tego co pisze sprzedający |
Przydałoby się, aby podał numer VIN, wtedy możnaby sprawdzić. Też napisał, że auto ma 125 KM, natomiast wersje z roku 2002 miały 122KM.
adr! - 18-01-2012, 11:00
volve napisał/a: | Mi na razie nie uda się wyrwać do Stargardu na oględziny, ale też nie widzę dalszego zainteresowania ze strony założyciela wątku... |
Czytam co piszecie - dziękuję za rady.
Bardzo mi natomiast zależy a tym, żeby ktoś z okolicy podjechał i auto zobaczył na żywo - tak jak mówiłem, dla mnie to zbyt daleka podróż, żeby zrobić sobie wycieczkę "od tak".
Oczywiście jeśli się ktoś pofatyguje, to ma u mnie butelkę whiskey!
Powiedzcie, o co mam dopytać sprzedawcę, VIN ? Co jeszcze ?
Jeszcze raz dzięki za pomoc.
Pozdrawiam.
gulgulq - 18-01-2012, 11:31
Cytat: | Powiedzcie, o co mam dopytać sprzedawcę, VIN ? Co jeszcze ? |
o VIN, namiary na salon w którym był kupiony (mozna by zadzwonić), papiery jakie do tego są - auto odkupione od salonu wiec powinna być faktura na to,
zapytaj czy jest bezwypadkowy,
później czy bezkolizyjny
czy pakiet to oryginał - wygląda że tak
a na końcu spytaj które elementy były malowane ;P
jeśli faktycznie te modele w pakiecie dynamics wychodziły tylko do 2001 roku to co robi srebrny znaczek na masce (niby pisze ze to model 2001 ale budowy 2002 - trochę dziwne)??
|
|
|