Chcę kupić Galanta! - Galant do 4 tyś ?
acidbrain - 16-01-2012, 16:25 Temat postu: Galant do 4 tyś ? Witam dopiero co zdałem prawko i na razie chce szybko cos zakupić.
Przeglądałem alegro i np
http://moto.allegro.pl/mi...2058983780.html
Warto pchać się w tego typu autka do 4 tyś ?
a w tych cenach są także carismy
z góry dzieki za pomoc
Juiceman - 16-01-2012, 17:22
Kolego :
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewforum.php?f=86
m6riano - 16-01-2012, 22:36
acidbrain napisał/a: | Warto pchać się w tego typu autka do 4 tyś ? |
chyba tylko na części...;-)
fj_mike - 17-01-2012, 06:28
acidbrain, link nie działa.
acidbrain napisał/a: | Warto pchać się w tego typu autka do 4 tyś ? |
Będziesz musiał włożyć pewną kwotę żeby dopieścić takie auto. Czasami więcej niż za nie zapłacisz. Wręcz możesz być zmuszony żeby wydać sporą kwotę aby nadawało się to do jazdy
Wszystko zależy jak kupisz.
Pewne jest to, że wydatki na samym zakupie się nie skończą.
Maretzky85 - 17-01-2012, 08:04
Zależy od generacji galanta
robertdg - 17-01-2012, 08:18
fj_mike napisał/a: | link nie działa. | Coś się komuś pokiełabsiło, wystarczy numer oferty http://allegro.pl/show_item.php?item=2058983780
fj_mike - 17-01-2012, 09:00
Maretzky85 napisał/a: | Zależy od generacji galanta |
Tak, im starsze tym lepsze. Galanty EA też niedługo będą wiekowe
acidbrain - 17-01-2012, 15:02
Sam nie wiem znajomy jakiś czas temu kupił coś takiego jak w linku i wszystko ok
Na razie musze coś kupić żeby sobie szlifować umiejętności dopiero co zdałem prawko i nie chce se robic przerwy.
Ale właśnie się boje żeby to niebyła studnia bez dna.
Tomek - 17-01-2012, 15:23
a nie chcesz Colcianki na 1 auto?
tak po czasie stwierdzam, że gdybym miał te 18-20 lat i właśnie zdał prawko, to na twoim miejscu kupiłbym CA0
Saqu - 17-01-2012, 21:15
acidbrain napisał/a: | co zdałem prawko i nie chce se robic przerwy. |
a to jakiś konkurs zakuć zaliczyć zapomnieć jest?
colt fajna jednostka, jak na początek
danielxc717 - 21-01-2012, 11:31
Saqu napisał/a: | acidbrain napisał/a: | co zdałem prawko i nie chce se robic przerwy. |
a to jakiś konkurs zakuć zaliczyć zapomnieć jest?
colt fajna jednostka, jak na początek |
Nie, ale jak się odrazu na świeżo kontynuuje jazdę jest o wiele łatwiej. To co jest 30h? (bo chyba tyle jest) To jest nic. A szczególnie jak ktoś np nie miał do tej pory pojęcia o jeździe. Dlatego trzeba szlifować wiedzę na świeżo.
Bierz gala nie colta. Będziesz chciał zabrać znajomych albo dziewczynę/Zonę na wakacje i ciężko w takim pudełeczku się spakować. Zresztą większy to bezpieczniejszy/ lepiej wyposażony.
Galant to nie jest jakieś 5m auto Ja jako pierwsze auto miałem vectre b i nigdy w nic nie trafiłem. po roku kupiłem jeszcze większe auto.
czarny.marcin - 22-01-2012, 02:17
m6riano napisał/a: |
chyba tylko na części...;-) |
Z całym szacunkiem kolego m6riano ale moim zdaniem Twoja odpowiedź nie jest godna Mitsumanika.
Chcesz pozbawić go życia a nic o nim nie wiesz . No chyba ,że mitsu to dla Ciebie tylko samochód . ( to tym bardziej określenie pod Twoim nickiem do Ciebie nie pasuje.
Po drugie odstraszasz kolejnego potencjalnego maniaka i zniechęcasz go do zakupu.
Odradzasz koledze coś o czym nie masz pojęcia .
Nic konkretnego mu nie napisałeś .
Skoro tak uważasz uzasadnij mu swoją odpowiedź .
fj_mike napisał/a: |
im starsze tym lepsze |
Dokładnie , miło przeczytać , iż są osoby w temacie które wiedzą o co chodzi.
Sam kupiłem swojego miśka za niewiele więcej i jestem mega szczęśliwy .
A niektórzy mieli okazję go zobaczyć .
Teraz chcę kupić jeszcze E3xA i poświęcić mu trochę czasu
acidbrain napisał/a: |
Warto pchać się w tego typu autka do 4 tyś ?
|
acidbrain mam nadzieję , że w jakiś sposób pomogę w myśleniu i podejmowaniu decyzji.
Jeśli będziesz o niego dbał on na pewno się odwdzięczy .
Gdybym tylko mógł uratowałbym wszystkie diamenty od zgniatacza ...
bbandi - 23-01-2012, 00:26
Panowie coś w tym jest, m6riano chyba chodziło o to że kolega myśli że kupi galanta i będzie sobie jeździć , raczej jak kupi za tę kwotę to trzeba liczyć się z dodatkowym kosztem, myślę że tak 4-5k pasuje mieć dodatkowo i porobić co się da, chyba że trafi na prawdziwy "rodzynek".
Ja w mojej maździe mx3 z 93 roku od kiedy ją kupiłem przez 3 lata nie dotykałem: sprzęgła, skrzyni, 2 razy klocki i tarcze wymienione, problemów z elektroniką zero, silnik nie brał oleju, ale to było coupe.. decydując się na limuzynę musisz liczyć się z większym wydatkiem.
m6riano - 23-01-2012, 06:34
czarny.marcin napisał/a: | Skoro tak uważasz uzasadnij mu swoją odpowiedź .
|
trzeba umiec czytac miedzy wierszami:
bbandi napisał/a: | Panowie coś w tym jest, m6riano chyba chodziło o to że kolega myśli że kupi galanta i będzie sobie jeździć , raczej jak kupi za tę kwotę to trzeba liczyć się z dodatkowym kosztem, myślę że tak 4-5k pasuje mieć dodatkowo i porobić co się da |
acidbrain - 24-01-2012, 18:49
Ci co mówią, że galant do 5 tyś to tylko złom. Ja się z tym nie zgodzę ludzie nie mają kasy i często ludzie w tym wieku decydują się właśnie na takie typu auto. Wiadomo, że autko wezme na warsztat i sie sprawdzi ile można. Znajomy ostatnio za 5 tyś kupił rowerka 416 w gazie i autko stan idealny.
[ Dodano: 24-01-2012, 18:50 ]
Taki starszy galancik nowy juz nie jest ceny poleciały ostro w dół i można czasami coś znaleźć.
|
|
|