[92-96]Galant E5xA - Krokowy - czym się różnią ?
marycjusz - 18-01-2012, 21:23 Temat postu: Krokowy - czym się różnią ? Wie ktoś może czy jest jakaś zasadnicza różnica w silniczkach krokowych czarnych i koloru beżowego ? niby podobne ale zastanawia mnie czy kolor ma znaczenie czy to będzie raczej to samo ?
Beżowy (ten po środku) :
http://allegro.pl/silnicz...2048204173.html
Czarny :
http://allegro.pl/show_it...2d8f4e849d8f130
Ewentualnie inaczej : silniczek krokowy w moim byłym galu (teraz brata) jest właśnie taki beżowy i tak się zastanawiam czy to tylko kolor obudowy czy jednak nie ?
A druga sprawa, na bank w krokowym padły dwie cewki (bo mierzone) i rodzi się kolejne pytanie, można je wymienić ? Jest ktoś kto się tym zajmuje ?
k@rol - 19-01-2012, 14:45
marycjusz napisał/a: | rodzi się kolejne pytanie, można je wymienić |
można ale długo to pewnie nie podziała, mój brat raz oddał to elektryka i chyba 2 miesiące podziałał, lepiej kupić "nowy", czym się różnią tamte to nie wiem, ja miałem jeden z chyba eclipsa a teraz mam od EAxx 2,5 i wszystkie miały tą wersję brązową, (ktoś mi chyba mówił że ten czarny nie podejdzie ale ręki sobie nie dam uciąć )
Frost - 28-01-2012, 10:41
Czarny jest od 16V a Ty masz Vke. Tylko i wyłącznie "brązowy" Można od sigmy, 3kGT, EA ale musi to byc V-ka
marycjusz - 28-01-2012, 11:41
No ja mam Vke ale mi trzeba do 2,4 USA (dla brata) i tak kombinujemy....
Frost - 28-01-2012, 11:45
Jeżeli chodzi o te aukcjie co pokazałeś - to są to zupełnie dwa różnie silniczki krokowe, o całkowicie innej obudowie, innym montażu i innym systemie działania zresztą widać to po zdjeciach na gołe oko
marycjusz - 28-01-2012, 11:48
hmmmm, no zobaczymy, w sumie to już zakupiłem całą przepustnicę z tym czarnym krokowym (aukcja nr 2) , właśnie w chwili obecnej jest przymierzana do 2,4 USA, zaraz jadę tam do nich na zakład to potem napiszę czy podszedł ten zestaw do tego silnika.
[ Dodano: 28-01-2012, 18:37 ]
Już po zabiegu Akcja udana - także jeżeli ktoś ma 2,4 DOHC (nie SOHC!) to śmiało może zakładać przepustnice z krokowym od 16V - wszystko chodzi tak jak trzeba
|
|
|