To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [1.8 GDI] prosba o pomoc - check engine miga

lucasik - 20-01-2012, 16:02
Temat postu: [1.8 GDI] prosba o pomoc - check engine miga
Po nocnym postoju wlozylem kluczyk do stacyjki - kontrolka check engine zaczela mrugac. Odlaczylem kleme (-) na minute - nic sie nie zmienilo. Aku naladowane. Kilkakrotne wlaczanie i wylaczanie stacyjki - nie pomoglo. Carisma 1.8 GDI 1998 rok.

Nie ma warsztatu w okolicy, jedyna mozliwa pomoc (jestem w trasie) to moje rece, glowa i ewentualne akcesoria na stacji benzynowej.

Czy ktos z Was moze pomoc? Poki co mam jeszcze internet i prad w lapku... Z gory dzieki

mitcari - 20-01-2012, 16:45

lucasik, niestety tym co na stacji nic nie zrobisz.
Potrzebujesz kabla i oprogramowania.
Zapraszam do tego tematu
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=40568

Saqu - 20-01-2012, 20:23

poproś na stacji spinacz biurowy i wymrugaj błąd.

odpala wogóle? bo z tego co zrozumiałem to nie..

plecho1 - 20-01-2012, 21:10

Tu jest opisane jak w tym aucie sprawdzić błędy spinaczem biurowym czy kawałkiem drucika:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=1981

lucasik - 20-01-2012, 23:21

Saqu napisał/a:
poproś na stacji spinacz biurowy i wymrugaj błąd.

odpala wogóle? bo z tego co zrozumiałem to nie..

Odpala - chyba w jakims trybie awaryjnym - wchodzi na trzy tysiace obrotowi tak trzyma niezaleznie od gazu czy biegu... probowalem jechac - turla sie, ale hamulce nie robia...

generalnie kicha. a ze ciemno, to rano dopiero bede sprawdzal te bledy spinaczem.

dzieki wielkie za pomoc. acz jakby ktos rozwiazanie mial, to prosze - bo utknalem tu. dobrze, ze choc hotel jest niedaleko...

i9i - 21-01-2012, 00:06

To napomknij gdzie się znajdujesz, możliwe, że ktoś miejscowy zaoferuje pomoc albo da namiar na kumatego magika :biggrin:
mitcari - 21-01-2012, 00:17

Za moja wypowiedz jak najmocniej przepraszam - moje nie doczytanie ze jestes w trasie.
lucasik - 21-01-2012, 10:58

i9i napisał/a:
To napomknij gdzie się znajdujesz, możliwe, że ktoś miejscowy zaoferuje pomoc albo da namiar na kumatego magika :biggrin:

Na grzbiecie lawety doturlalem sie do Poznania. Ktos z Was moze polecic speca?