[97-04]Galant EAxA/W - Kombi VS Sedan
MixhaL - 23-01-2012, 01:22 Temat postu: Kombi VS Sedan Witam
Jeżeli taki temat już był to proszę o usunięcie ja natomiast nie znalazłem podobnego tematu.
Które nadwozie podoba Wam się bardziej
W kombii jest Legnum i jest wyjątkowo JDM natomiast nie ma odpowiednika w sedanie ale jest VR4.
Dla mnie osobiście kombii wygląda bardziej sportowo i dynamicznie niż sedan a jakie Wy macie zdanie
plecho1 - 23-01-2012, 01:27
Jeśli chodzi o niepraktyczność a wygląd to sedan a jedynym rozsądnym kompromisem jest niezwiązany z tematem hatchback.
mackbeth - 23-01-2012, 07:01
Kombi jest praktyczne bardzo, wygodniejszy załadunek itd... jest też ładne tak samo jak i sedan, dopóki nie widzi się tylnej klapy - zbyt monotonna i płaska, klapa w Legnumie wygląda o trzy nieba lepiej:)
polaff - 23-01-2012, 07:41
JA kupiłem kombi tylko ze względów praktycznych. W końcu mój galant został kupiony jako auto do pracy. Uważam, że nie jest to jakieś wyjątkowo brzydkie auto, tym bardziej brzydkie kombi biorąc pod uwagę rocznik i wygląd konkurencji.
MixhaL - 23-01-2012, 09:34
mackbeth napisał/a: | Kombi jest praktyczne bardzo, wygodniejszy załadunek itd... jest też ładne tak samo jak i sedan, dopóki nie widzi się tylnej klapy - zbyt monotonna i płaska, klapa w Legnumie wygląda o trzy nieba lepiej:) |
Faktycznie klapa z legnuma jest ładniejsza ale dodając do zwykłego gallanta kombii lotkę diametralnie można zmienić wygląd na plus w mojej opinii.
tommyc1 - 23-01-2012, 11:49
Oceniajac tylko estetykę-SEDAN
ale patrząc praktycznie-tylko KOMBI
w ankiecie dałęm na SEDANA bo jest zapytanie "co się podoba" a nie co sie "przydaje".
PatricoWroc - 23-01-2012, 12:01
Jak dla mnie sedan o niebo ładniejszy, no ale combi bardziej praktyczne.
Torp12 - 23-01-2012, 12:10
Zdecydowanie sedan tutaj wygrywa:)
milo - 23-01-2012, 15:13
Sedan.... co mnie najbardziej cieszy to że dużo ludzi ogląda się może dlatego że mało mitsu jeżdzi i ten przód
galantfanradom - 23-01-2012, 16:35
Jako posiadacz kombi ze smutkiem oddaje mój głos na sedan. Gdyby nie ten tył, ta niedopracowana klapa bagażnika i tylne światła, to trudno by było wskazać faworyta, bo kombi też jest ładne. Ale za to kombi o niebo praktyczniejsze.
dawidoski13 - 23-01-2012, 16:54
Hmm, no cóż ja też klikam na sedana ale wcale nie twierdze,że kombi jest brzydkie i nie dopracowane, jest po prostu inne i to mnie cieszy
A tak wogóle to i tak cały zewnętrzny urok galanta opiera się na zadziornym przodzie
sveno - 23-01-2012, 20:00
głos na sedana
kombi jest ładne z przodu i z profilu, tył moim zdaniem to lekka porażka -postarza auto o dekadę co innego Legnum, gdyby europejskie kombi miało taki tył, to pewnie bym takim jeździł
A co do samego tematu, to już taka ankieta była w dziale "Nasze miśki" w którymś temacie, chyba Lakiego
pompec - 23-01-2012, 21:23
ja powiem tak... w zestawieniu sedan vs kombi ładniejszy jest sedan... ale, tak jak już pisano w tym temacie, kombi przegrywa przez ten nieszczęsny tył... jak się patrzy na kombi z boku, to czasem nawet mam wrażenie, że bardziej mi się podoba... taka strzała a swoją drogą, jako były posiadacz sedana powiem, że sedan też za piękny z tyłu nie jest... generalnie obydwa nadwozia są jakoś tak niezgrabnie zakończone... do słupka C wszystko ok, a potem... ale ja nie o tym chciałem... chodzi o to, że ogólnie nadwozie kombi (nie ważne jakiej marki) jest bardzo popularne na rynku ze względu na praktyczność... problem w tym, że większość kombiaków jest nijaka i nadaje się tylko do załadowania po dach... Galant jest inny... Galant (kombi) jest połączeniem funkcjonalności i samochodu z pazurem... i jako posiadacz takowego jadąc czy parkując czuję się fajnie, że mam kombi ale takie, że można o nim powiedzieć: "wow..." może to tylko moje takie pocieszanie, bo miałem dość długo "depresję poporodową" (a może jeszcze mam) bo chciałem sedana ale w idealnej specyfikacji trafiło się kombi... a tak poza tym, to z Galem trochę jak z kobietą... jak ma piękną buzię i jest inteligentna, to można wybaczyć nieidealną pupę... z góry przepraszam wszystkie urażone moim seksistowskim wybiegiem Panie
Anonymous - 23-01-2012, 21:27
podpisuję się pod wypowiedzią pompec'a
ale dodam tylko to że szukałem czarnego sednana w tiptronicu, a mam białe kombi w manualu
pompec - 23-01-2012, 21:46
dodam tylko jeszcze krótką historyjkę... codziennie po pracy w drodze do domu robię zakupy w osiedlowym sklepie i stawiam samochód w zatoczce parkingowej pod barem... jak jest ciepło, to pod rzeczonym barem stoi zawsze paru chłopaków, z którymi znam się tylko z widzenia... któregoś razu jak wracałem z siatami do auta stało kilku gości i przyglądało się Miśkowi... jak się na nich spojrzałem wymownie, wtedy jeden z nich rzucił: "Podziwiamy, podziwiamy..." i zaczęliśmy sobie gadać... nie bez satysfakcji wysłuchałem sporej dawki komplementów (oczywiście bynajmniej nie pod swoim adresem )... w trakcie rozmowy powiedziałem, że chciałem sedana bo fajniejszy ale trafiło się kombi... a oni na to... nie! dlaczego! ten tez jest zaje...sty! zrobiło mi się miło, zaprezentowałem utwór pod tytułem "V6" pozdrowiłem i odjechałem z poziomem ego "nieco" wyższym niż wcześniej... ach ci faceci... ale im niewiele trzeba
P.S. proponowałbym zmienić pisownię z tytułu wątku z kombii na kombi bo fałszuje to wyniki wyszukiwania...
|
|
|