Carisma - Ogólne - Carisma a fotele z s40
sniegu - 24-01-2012, 20:59 Temat postu: Carisma a fotele z s40 Mam nadzieje że mnie nie zbanują za takie tematy ale mam na oku
takie cosik http://allegro.pl/volvo-s...2057210685.html
z tego co wiem to fotele z volvo mają prawo pasować natomiast mam też trochę inne pytanie.
Mam 4 poduchy w Cari i co z nimi podczas zmiany tepicerki (całych foteli)?
wymiana sensora czy wyciąganie poduch i położenie ich luzem gdzieś pod siedzeniem???
jeżeli tak to jak wyciągnać te poduchy nie niszcząc zbytnio foteli.
wiem tyle że przy grzebaniu przy poduchach trzeba odłączyć aku i poczekać minimum 30 minut.
jeżeli wymiana sensora to czy nie bedzie problemu z porozumieniem z innymi poduchami???
Saqu - 24-01-2012, 21:32
sniegu napisał/a: | wymiana sensora czy wyciąganie poduch i położenie ich luzem gdzieś pod siedzeniem??? |
katapultę chcesz sobie zrobić?
jak tamte nie mają poduch to lepiej wymienić sterownik na 2 poduchy i mieć system sprawny tak jak powinien być
sniegu - 24-01-2012, 23:27
one z teo co wiem mają ale raczej nie będzie to współgrać
a z tą kanapultą to nie pomyślałem:) a jak wymienię sterownik to pytanie czy reszta poduszek nie zwarjuje
racenty - 25-01-2012, 10:06
Najlepiej chyba wyjdziesz na tym jak przełożysz poduchy ze starych foteli. W volvo sa poduchy SIPS. Tutaj link odnośnie tych poduszek i mniej więcej jak są zamontowane.
Matejko - 25-01-2012, 11:26
poduszki boczne w s/v40 do 99r. sa wyzwalane mechanicznie tzn drzwi uderzaja w bok fotela poduszka strzela - tu nie ma zadnych przewodow do podlaczenia bocznych airbagow
po 1999r. czyli te fotele co na aukcji sa normalnie na sensor i wtyczke, wtyczki nie widzialem ale obstawiam na 95% ze jest taka sama jak w carismie, czyli kupujesz fotele przekladasz na odpietym akumulatorze, podlaczasz, podpinasz aku i zadnego bledu nie ma
a i te fotele z volvo na pewno maja poduszki, chyba ze auto po dzwonie i ktos tylko fotele zaszyl
major - 27-01-2012, 23:08
Tylna kanapa z volvo tez podchodzi p&p do cari?
Matejko - 28-01-2012, 13:27
przednich foteli jestem pewien, a co do tylnej kanapy to wydaje mi sie ze do htb ta z v40 i do sedana ta z s40 tez powinny p&p
rademenez - 28-01-2012, 21:59 Temat postu: Re: Carisma a fotele z s40
sniegu napisał/a: | Mam nadzieje że mnie nie zbanują za takie tematy ale mam na oku
takie cosik http://allegro.pl/volvo-s...2057210685.html
z tego co wiem to fotele z volvo mają prawo pasować natomiast mam też trochę inne pytanie.
Mam 4 poduchy w Cari i co z nimi podczas zmiany tepicerki (całych foteli)?
wymiana sensora czy wyciąganie poduch i położenie ich luzem gdzieś pod siedzeniem???
jeżeli tak to jak wyciągnać te poduchy nie niszcząc zbytnio foteli.
wiem tyle że przy grzebaniu przy poduchach trzeba odłączyć aku i poczekać minimum 30 minut.
jeżeli wymiana sensora to czy nie bedzie problemu z porozumieniem z innymi poduchami??? |
tylko ze to Volvo to angol, patrząc na umiejscowienie kierownicy. wiec zanim kupisz to dopytaj handlarza czy regulacje siedziska i oparcia (głównie kątów natarcia) ma w obu fotelach czy tylko w jednym, który po przełożeniu staniu sie fotelem pasażera w Twojej Cari . a co do tylnej kanapy to tak jak pisał Matejko, pasuje p&p, troche tylko w boczkach przy tylnej kanapie trzeba pogrzebać jeśli chodzi o sposób stałego montażu. Ewentualnie można na wcisk i też siedzi dobrze. sam taki komplet założyłem do swojej Cari, tyle że w welurze, bo skóra do auta bez klimy to latem porażka :/
sniegu - 06-02-2012, 22:19
jutro postaram się podjechać i obejrzeć fotele, ale moja druga połówka sukcesywnie próbuje odłożyć temat na drugi plan "bo nto niepotrzebnie wydana kasa"
dam znać jak fotel wyglądają
|
|
|