To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[02-06]Lancer CS0 - Centralny zamek dzwi tył...

Fiodor2000 - 31-01-2012, 07:53
Temat postu: Centralny zamek dzwi tył...
Witam

Ostatni nie zamykają mi się drzwi tylne od strony kierowcy....po naciśnięciu na pilocie ,,zamknij ,, wszystkie drzwi się zamykają ...kiedy ręcznie zamykam na manetce te drzwi próbuję otworzyć z pilota i nic.....proszę o pomoc co to może być?

krzychu - 31-01-2012, 08:27

A szyby elektryczne działają w tych drzwiach?
Bojar - 31-01-2012, 21:17

Miałeś coś grzebane przy tych drzwiach?
Ja tak miałem z tyłem od strony pasażera.
Przy dużych mrozach przestawał działać.
Działo się to sporadycznie i mu przeszło po 2 latach samo :!: :?:
Wkurzające było bo trzeba sprawdzać czy samochód zamknięty

Fiodor2000 - 31-01-2012, 22:31

Nic nie grzebałem...szyba ele. działa....możliwe że powodem jest mróz bo dziś rano było -17,kiedy wracałem z pracy wszystko było już ok...zobaczymy co będzie rano bo zapowiadają -22...

dziękuję za pomoc

Misiek :) - 01-02-2012, 22:26

u mnie na mrozie w kratkę a czasem oba tylne szwankują. Jak się rozgrzeje to na ogół zaczyna działać. To moja pierwsza zima tym autkiem więc jeszcze obserwuję
tony01 - 02-02-2012, 11:23

U mnie to samo jak stoi na zewnątrz, na mrozie to z pilota otwierają się tylko przednie drzwi, jak idzie do ogrzewanego garażu problem znika. Chyba będzie trzeba przywyknąć, albo rozebrać boczki i popsikać przymarzające elementy np. sprayem do zamków ??? :mrgreen:
krzychu - 02-02-2012, 14:01

Zabawne mi od 3 dni rano się nie otwierały drzwi tylne i pomyślałem, że to na bank uszczelka i trzeba posmarować jakimś specyfikiem.... Teraz mam duże wątpliwości.... i może to faktycznie centralny po prostu nie otwiera?
Bojar - 02-02-2012, 23:40

Hehe mi wczoraj też wróciło
Widocznie TTTM

B0RYS - 22-01-2013, 20:29

Rozumiem, że to "normalne", że w zimowych temperaturach nie zawsze działają siłowniki centralnego zamka? Zauważyłem to ostatnio, że raz lewe a raz prawe tylne drzwi nie otwierają się (nie jest to problem zamarzniętej uszczelki).
Miałem poprzednio mazdę i tam w silniczku siłownika był piezoelektryk, który tracił swe własciwości na mrozie. Po podmianie go na miedzianą blaszkę problem ustąpił. Może i tu jest podobna konstrukcja.

hyziu - 23-01-2013, 09:18

Też mam to samo, na mrozie nie działa mi centralny w lewych tylnych drzwiach. Raz o tym zapomniałem i przez dwa dni stał pod blokiem niezamknięty.
marcinboro - 23-01-2013, 11:26

Witam,

Mam to samo, przy mrozie nie działa centralny w prawych tylnych drzwiach, jak się ocieli problem mija, więc wygląda to na TTTM.
Problem pojawił się znowu wczoraj, pewnie po większych mrozach w weekend.
Dziwi mnie tylko, że w takiej sytuacji w ogóle nie słychać siłownika... W pozostałych drzwiach przy otwieraniu i zamykaniu słychać jak siłowniki pracują, a w tych drzwiach nic nie słychać.
Czy u pozostałych kolegów jest podobnie ? :D
Pozdrawiam
Marcin

krzychu - 23-01-2013, 11:27

U mnie poniżej -10 jest identycznie. Tylne drzwi się nie otwierają i nie zamykają z centralnego.
plecho1 - 23-01-2013, 11:47

Rozebrać mechanizm zamka, wyczyścić i nasmarować odpowiednim smarem. Warto też sprawdzić niedziałający siłownik pod kontem elektrycznym.
ivan667 - 26-01-2014, 16:31

odkop kotleta,
pojawił się u mnie problem tynych drzwi, umarł centralny dla tylnych drzwi L i P. Czy jest jakiś pomysł jak uniknąć tego przy niskich temperaturach?

cefaloid - 29-01-2014, 16:42

ivan667 napisał/a:
odkop kotleta,
pojawił się u mnie problem tynych drzwi, umarł centralny dla tylnych drzwi L i P. Czy jest jakiś pomysł jak uniknąć tego przy niskich temperaturach?

A nie zamarzł czasem?
Jak będzie cieplej to ruszy - TTTM