[92-96]Colt CA0 - [CA1A 1.3] Skrzynia biegów brak 5 - zamienniki skrzyni od in
misiek1984 - 01-02-2012, 16:18 Temat postu: [CA1A 1.3] Skrzynia biegów brak 5 - zamienniki skrzyni od in Witam
Od początku: Samochód zakupiony ponad rok temu i prawie bezproblemowy. W dniu dzisiejszym podczas jechania na 5 która lubiła wyskakiwać i trzeba było przytrzymywać ręką drążek zmiany nagle nami szarpnęło po czym po wrzuceniu ponownie 5 auto nie jedzie tylko obroty idą do góry. Skrzynia grzechocze i inne biegi wchodzą z lekkim oporem i grzechotem większym niż wcześniej. Zeszłej zimy skrzynia też grzechotała i nie chciał wchodzić wsteczny trzeba było popuścić sprzęgło i wcisnąć na siłę. Teraz wsteczny jest ok ale brak 5. Skrzynia oczywiście manualna.
I tu mam pytanie od jakich aut mogę podebrać skrzynię do mojego Colcika (dokładnie Colcika narzeczonej ale to inna sprawa) aby można ją było w miarę tanio i szybko wymienić.
Przeszukałem Alledrogo ale od 1,3 i z wersji CAO akurat nic nie było
Proszę o pomoc lub ew. może ktoś z Was drodzy Mitsumaniacy ma skrzynię na sprzedaż to proszę o info Jestem z Łodzi. Ew. jutro postaram się podzwonić do Japan-Car i do p.Malika do Pabianic.
Z góry dzięki za pomoc przy doborze skrzyni
Misiek :) - 01-02-2012, 22:17
Podzwoń ram gdzie na allegro i otozłomoto mają części do coltów ca0. Czasem nie wystawiają wszystkich części i trzeba dzwonić
[ Dodano: 01-02-2012, 22:18 ]
pasuje też od lancera 1,3 z lat 92-95 czyli CB0
|
|
|