To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - nierówna praca silnika

Anonymous - 05-12-2006, 22:51
Temat postu: nierówna praca silnika
mam problem z obrotami silnika ale tylko kiedy silnik jest zimny czyli kiedy rano swoje autko odpalę pojawiają się skoki obrotów i przy próbie ruszenia zaczyna się dusić, kiedy silnik się nagrzeje obroty są za niskie i rzuca silnikiem. Czy może tobyć przyczyna braku tzw. plastrów miodu w przepływomierzu,jeżeli tak to gdzie mogę dokupić brakujący element?
Anonymous - 06-12-2006, 15:16

Ciężko będzie ci pomóc na odległość, pewnie czeka cię wizyta u mechanika i sprawdzenie elektroniki (szerokie pojęcie)
kamilek - 06-12-2006, 15:37

Może być dużo przyczyn takiego zachowania. Ale najlepiej zrobisz, jeśli zaczniesz od tego "plastra".
Gdzie go dostać? Można na jakichś szrotach, można na Allegro. Poszukaj gdzieś rozbitej Carismy podobnej do Twojej i kup z niej "plaster". Tylko nie wiem, czy tą część się sprzedaje oddzielnie. Ale zawsze można zapytać sprzedającego.

Anonymous - 06-12-2006, 15:50

A może masz słaby akumulator lub brak ładowania?
Anonymous - 06-12-2006, 16:39

przyznaję akumulator nie jest w najlepszym stanie, ale jeszcze kręci tylko trochę zwalnia w niskich temperaturach. Takie problemy może też powodować akumul....???

[ Dodano: 06-12-2006, 16:44 ]
może ktoś wie lub może wymieniał przepływomierz, a stary ma u siebie z dobrym ,,plastrem'' ???. czyszczenie przepustnicy może pomóc?

Anonymous - 06-12-2006, 18:22

Przy dobrym ładowaniu alternatora - raczej nie.
kamilek - 06-12-2006, 20:58

Ale Panowie, o czym my w ogóle rozmawiamy? Auto jest niekompletne, pozbawione części, która jest wymagana do prawidłowego funkcjonowania silnika. Po co kombinować? Nie róbcie sieczki w głowie Koledze Maniutkowi.
Maniutek, nic nie ruszaj, dopóki nie założysz tego plastra. Dopiero jeśli po jego założeniu sytuacja nie ulegnie poprawie (w co wątpię), to możesz szukać przyczyny gdzie indziej.