To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero Pinin - [1.8 MPI] Ogrzewanie w Pininie

KRAMER - 08-02-2012, 23:28
Temat postu: [1.8 MPI] Ogrzewanie w Pininie
Czy słabe grzanie w Pininie na wolnych obrotach ta normalne, czy „ten typ tak ma”.
Do tej pory mi to nie przeszkadzało, ale w te mrozy to problem.
Maciek

Daromen - 09-02-2012, 17:33

Hej!!

No przyznam sie ze mi tez slabo grzeje na wolnych obrotach,chociaz silnik jest mocno zagrzany,wskazówka w połowie a nawet wyżej to i tak lecie lekko cieple powietrze...

Barciech - 08-03-2012, 17:10

powiem szczerze że gdy temp. spadła poniżej - 5 to też słabo u mnie było z ogrzewaniem, temp. rosła szybko, silnik był ciepły ale dmuchało chłodne powietrze, przysłoniłem lewą część chłodnicy wąskim długim kartonem bo akurat do tej strony jest dojście i pomogło, szybciej się środek nagrzewał, wiem że jest to tylko półśrodek ale jakoś radzić sobie trzeba :D
sq9mcs - 08-03-2012, 20:00

Na wolnych obrotach każdy wolnossący gorzej grzeje chyba że ma układ podgrzewania silnika jak niektóre Jeep'y. Wtedy grzeje szybciej bo i silnik przy zapalaniu jest cieplejszy.

Mój bardzo mnie intryguje. W trasie grzeje się szybko, wskazówka dochodzi do połowy i utrzymuje taką temperaturę bez względu na to jak duże mrozy na zewnątrz. W lecie podobnie a dodatkowo nawet w korku utrzymuje taką temperaturę bez użycia wentylatora. Na początku myślałem że wentylator chłodnicy zdechł ale pracuje jak należy tyle że jeszcze od dwóch lat nie włączył się w żadnym korku a silnik z ciepłem radzi sobie bardzo dobrze bez przegrzewania.

Barciech - 08-03-2012, 22:58

u mnie jest to samo, usłyszeć wentylator to święto a nagrzewa się chwila moment :D japońce w sumie tak mają
sylwek12345 - 02-06-2016, 08:32

Tak ogrzewanie slabsze ale idzie przywyknac