Outlander II Ogólne - Krótkie pytanie, krótka odpowiedź...
KowaliK - 09-02-2012, 21:38 Temat postu: Krótkie pytanie, krótka odpowiedź... Nie ma takiego topiku na forum a wydaje mi się, że może się przydać wielu. Żeby nie zaśmiecać forum zbędnymi tematami, krótkie pytanie - krótka odpowiedź.
1. Działają Wam przy obecnej pogodzie spryskiwacze reflektorów? U mnie od jakiegoś czasu nie działają... Nie zwróciłem uwagi od kiedy to się dzieje i nie jestem pewien czy to wina temperatury, bezpiecznika czy może pompkę słag trafił? Uprzedzając, nie działają nawet przy pełnym zbiorniczku z płynem.
2. Wymieniał ktoś z Was samodzielnie przycisk podgrzewania fotela? Jakieś manuale mile widziane, koszt przycisku również.
Jeśli moderacja temat uzna za zbędny - kosz. W przeciwnym wypadku miło byłoby, żeby go podkleić.
mitsu00 - 09-02-2012, 22:07
KowaliK napisał/a: | 1. Działają Wam przy obecnej pogodzie spryskiwacze reflektorów? U mnie od jakiegoś czasu nie działają... Nie zwróciłem uwagi od kiedy to się dzieje i nie jestem pewien czy to wina temperatury, bezpiecznika czy może pompkę słag trafił? Uprzedzając, nie działają nawet przy pełnym zbiorniczku z płynem. | Na bank masz spalony bezpiecznik. Koszt wlacznika podgrzewania fotela w ASO to prawie 600zl hehehehehe..... Wymieniali mi na gwarancji jeszcze to i zapytalem z ciekawosci.
didku - 09-02-2012, 23:33
żółty mały bezpiecznik, temat przerabiany, tylko przedtem auto do garażu i po rozmrożeniu wypsikać stary płyn do spryskiwaczy i zalać "arktycznym" bo dziś i na weekend oziębienie. Wchodzi coś 2 karnisterki. A u mnie zapas bezpieczników tkwi wczepiony od wewnątrz w pokrywkę tego pudełka bezp.
visitor - 17-06-2015, 03:16
Jakie obr silnika 2.0did przy 100km/h lub więcej?
lexus - 17-06-2015, 09:54
zależy na którym biegu ale 100 na 6-ym to chyba 2000tyś przy 140 to chyba 2500
kwachu30 - 17-06-2015, 11:22
u mnie działa wszystko nie zależnie od temperatury jedynie zauważyłem że jak mam mało płynu to nie działają spryskiwacze .
mam pytanko do was jechałem po autostradzie prędkość 100km/h na 6 biegu i spalanie pokazał mi 7.1l to jest ok czy za dużo napęd na przód.pozdrawiam
lexus - 17-06-2015, 13:03
Cytat: | mam pytanko do was jechałem po autostradzie prędkość 100km/h na 6 biegu i spalanie pokazał mi 7.1l to jest ok czy za dużo napęd na przód.pozdrawiam | OK. Jakby było z wiatrem może będzie i 6l
rezon - 17-06-2015, 14:08
kwachu30 napisał/a: | jedynie zauważyłem że jak mam mało płynu to nie działają spryskiwacze . | tak ma być - to sygnalizacja niskiego poziomu płynu by Mitsu
kwachu30 napisał/a: | mam pytanko do was jechałem po autostradzie prędkość 100km/h na 6 biegu i spalanie pokazał mi 7.1l to jest ok czy za dużo napęd na przód.pozdrawiam | dużo jest zmiennych - wiatr, rozmiar opon, rodzaj opon, itd... ja miałem rozrzut swoim 5-12,5l/100km
emil_d - 17-06-2015, 16:20
rezon napisał/a: | kwachu30 napisał/a: | jedynie zauważyłem że jak mam mało płynu to nie działają spryskiwacze . | tak ma być - to sygnalizacja niskiego poziomu płynu by Mitsu
kwachu30 napisał/a: | mam pytanko do was jechałem po autostradzie prędkość 100km/h na 6 biegu i spalanie pokazał mi 7.1l to jest ok czy za dużo napęd na przód.pozdrawiam | dużo jest zmiennych - wiatr, rozmiar opon, rodzaj opon, itd... ja miałem rozrzut swoim 5-12,5l/100km |
To prawda - ostatnio na zakopiance miałem 5,1 przy 100km/h Oczywiście w stronę Krakowa.
visitor - 23-06-2015, 10:30
Czy ma ktos rysunek napędu pompy oleju? czy są tam walki wyrównowazające. Audi mialy napęd przez łańcuch który lubil przeskoczyć.
|
|
|