Forum ogólne - Toyota oczyszczona z zarzutów
Uwex - 10-02-2012, 09:02 Temat postu: Toyota oczyszczona z zarzutów Toyota...
Obywatel - 10-02-2012, 11:39
Skoro marka ma opinię niezawodnej i bezawaryjnej, to komuś widocznie było to solą w oku i trzeba było temat rozdmuchać tak, żeby jej zaszkodzić. Prawda w końcu wyszła na światło dzienne, ale straty są niepowetowane. Oprócz tego, że straciła firma jako całość, to zapewne przełożyło się to na straty moralne konkretnych ludzi, którym zarzucono błąd w sztuce, zwolniono z pracy, zwichnięto karierę. O tym nikt nie myśli...
jaca71 - 10-02-2012, 11:52
Obywatel napisał/a: | Skoro marka ma opinię niezawodnej i bezawaryjnej, to komuś widocznie było to solą w oku i trzeba było temat rozdmuchać tak, żeby jej zaszkodzić. |
Nawet nie chodziło o niezawodność. Amerykanom solą w oku było że ważyli się wskoczyć na pierwsze miejsce sprzedaży.
BTW. Posypuje popiołem głowę, bo też twierdziłem że coś musi być nie tak i że Japończycy kręcą
krzychu - 10-02-2012, 12:16
No więc co oni w końcu zmienili na tej akcji serwisowej? Coś się tutaj kupy nie trzyma...
jaca71 - 10-02-2012, 12:28
krzychu napisał/a: | No więc co oni w końcu zmienili na tej akcji serwisowej? Coś się tutaj kupy nie trzyma... |
Teścia z camry wołali. Po VIN'ie wyszło że oryginalne welurowe dywaniki ma ok. Gumowe które dostał gratis docięli a pedał gazu miał japoński czy chiński nie amerykański. Po cięciu nożyczkami kazali czekać na dalsze info i nic więcej nie było.
[ Dodano: 10-02-2012, 12:31 ]
W Camry dywaniki kierowcy maja otwory, w które czepia się haczyki. Jak wyszła afera to poszedłem sprawdzić dywaniki. oczywiście teść tylko rzucił dywanik na podłogę i tyle. na pytanie o haczyki stwierdził, że mu przeszkadzają przy sprzątaniu jak musi je wyciągać
pewnie ponad połowa użytkowników tak do tego podchodzi. A dla mnie te "wieszane" dywaniki z lancera to największy wynalazek w porównaniu z poprzednimi samochodami jakie miałem
cabaniarz - 10-02-2012, 12:33
Obywatel napisał/a: | to komuś widocznie było to solą w oku i trzeba było temat rozdmuchać |
Nie komuś tylko konkurencji, szczególnie tej z USA Każdy chroni swój rynek jak może
Obywatel - 10-02-2012, 12:37
cabaniarz napisał/a: | Każdy chroni swój rynek jak może |
Oprócz Polaków. My ochoczo na swoje plujemy, pozwalamy innym pluć i jeszcze niejednokrotnie im wtórujemy. Swoich rynków i interesu ekonomicznego nie bronimy wcale. A należy to robić - tylko rzecz jasna uczciwie.
cabaniarz - 10-02-2012, 20:02
Obywatel napisał/a: | Oprócz Polaków. My ochoczo na swoje plujemy, pozwalamy innym pluć i jeszcze niejednokrotnie im wtórujemy. Swoich rynków i interesu ekonomicznego nie bronimy wcale. A należy to robić - tylko rzecz jasna uczciwie. |
Zgadza się, niestety przykro Niedługo nie będzie co chronić, wszystko będzie obcy kapitał
PS.dzisiaj nie trzeba wojny żeby przejąć kontrolę nad państwem:P
|
|
|