To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - Wymiana zamków/dopasowanie do nowego kluczyka...

lukasz12 - 12-02-2012, 13:32
Temat postu: Wymiana zamków/dopasowanie do nowego kluczyka...
Pytanie techniczne: Czy żeby zmienić kluczyk do samochodu (obawiam się że ktoś nieuprawniony wszedł w posiadanie mojego zapasowego kluczyka do Sigmy) trzeba też wymieniać wszystkie bębenki w zamkach czy jest możliwe dopasowanie istniejących bębenków w drzwiach, bagażniku i stacyjce?
robertdg - 12-02-2012, 13:36

lukasz12 napisał/a:
czy jest możliwe dopasowanie istniejących bębenków w drzwiach, bagażniku i stacyjce?
Tak, kazdy dobry ślusarz z punktu dorabiania kluczyków Ci to zrobi, ja taki manewr zrobiłem do niejednego auta, kupiłem np nową stacyjke z kluczykiem, zdemontowałem reszte wkładek i zaniosłem do ślusarza aby pozmieniał zapadki w pozostałych wkładkach tak aby pasowały pod nowa stacyjke z kluczykiem, koszt przeciętny od 120-180zł plus demontaż wkładek, etc

P.S. Nie zapomnij że aby pozostać przy oryginalnym Immo, trzeba z pamięci kompa skasować kody kluczyków i wprowadzić nowe - koszt w granicach 400zł, wtedy nawet wyłamując zastępcze zamki, a mając oryginalny kluczyk z immo nie odpali Ci nikt auta bo kluczyk jest usunięty z pamięci - komp odrzuca kod immo pomimo zgodnej specyfikacji

lukasz12 - 12-02-2012, 17:40

W Sigmach nie było fabrycznego immobilizera. Był montowany w sposób standartowy immobilizer pewnej niemieckiej firmy z przykładanymi pastylkami. Z dzisiejszego punktu widzenia marne zabezpieczenie.
robertdg - 12-02-2012, 21:16

Tak tylko wspomniałem, bo temat na ogólnym więc może kazdy skorzystać ;-)