To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - [E57A 2.0D] Skrzynia biegów, centralny zamek oraz klimatyzac

ejos - 13-02-2012, 20:57
Temat postu: [E57A 2.0D] Skrzynia biegów, centralny zamek oraz klimatyzac
Witam,

od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem Galanta. Ale mam kilka małym problemów z nim oraz chciałbym się dowiedzieć kilku rzeczy.

1. W trakcie jazdy nie mogę zredukować z 3na2. Z 1na2 wchodzi ładnie. Dopiero jak chce redukować muszę wrzucić luz i docisnąć gaz i dopiero wtedy próbować wrzucić, ale i to nie zawsze pomaga.
2. Mam centralny zamek który nie zawsze działa. To znaczy, drzwi pasażera z przodu nie łapie w ogóle, zaś pozostałe różnie. Co to może być?
3. Mam dość fajne wyposażenie w nim, ale brakuje mi klimatyzacji. Da się ją zamontować? Jaki to może być koszt?
4. Chciałbym także zamontować pilot do centralnego zamka. Jaki wybrać? Prosto się go montuje?(od niedawna dopiero interesuję się tak bardziej autami dlatego pytam czy łatwo)

Z góry dziękuję za pomoc, a jeśli coś mi się przypomni na pewno będę pytał : )

robertdg - 13-02-2012, 21:02

ejos napisał/a:
1. W trakcie jazdy nie mogę zredukować z 3na2. Z 1na2 wchodzi ładnie. Dopiero jak chce redukować muszę wrzucić luz i docisnąć gaz i dopiero wtedy próbować wrzucić, ale i to nie zawsze pomaga.
Na początku można sprawdzić w jakim stanie jest olej w skrzyni
ejos napisał/a:
2. Mam centralny zamek który nie zawsze działa. To znaczy, drzwi pasażera z przodu nie łapie w ogóle, zaś pozostałe różnie. Co to może być?
Sprzawdzić sterowanie z centralki
ejos napisał/a:
3. Mam dość fajne wyposażenie w nim, ale brakuje mi klimatyzacji. Da się ją zamontować? Jaki to może być koszt?
Da się, koszt zależy od wartości zakupionych części i zakładu który się tego podejmie plus uzupełnienie
Cytat:
4. Chciałbym także zamontować pilot do centralnego zamka. Jaki wybrać? Prosto się go montuje?(od niedawna dopiero interesuję się tak bardziej autami dlatego pytam czy łatwo)
Popularne zestawy z allegro dadzą rade, są z instrukcją montażu także dla przy odrobinie wyobraźni dasz rade
ejos - 13-02-2012, 21:16

Dzięki bardzo za odpowiedzi. Ale pomęczę o tej klimie. Uśredniając, albo jakieś widełki ile mnie to może kosztować. I co zakupić?
Andrew - 13-02-2012, 21:20

ejos napisał/a:

Tak jak Robert napisał, zacznij od oleju, możesz również spróbować sprzęgło odpowietrzyć. W najgorszym wypadku, masz do wymiany synchronizatory.
ejos napisał/a:

Prosta sprawa, w zestawach do centralnego masz instrukcje krok po kroku i na pewno dasz radę, ja sam dałem bez problemów :wink:

ejos napisał/a:
Ale pomęczę o tej klimie. Uśredniając, albo jakieś widełki ile mnie to może kosztować. I co zakupić?

Najlepiej szukaj jakiegoś auta na części, które posiada cały układ klimatyzacji, oczywiście sprawny i montuj :wink:

Wszyc - 14-02-2012, 00:56

najtaniej całego galanta z klimą z uszkodzonym silnikiem lub trup blacharsko ale wtedy najlepiej climatronik przekładać bardziej sie opłaca
Motofreak - 21-02-2012, 09:50

ejos napisał/a:

miałem to samo ale nie zdążyłem naprawić :| moim zdaniem to pompka bo czasami wchodziło bez problemu po kilkukrotnym wciśnięciu sprzęgła

ejos napisał/a:

montuje się prosto ale na twoim miejscu kupiłbym od razu z alarmem, bo koszt niewiele wyższy

ejos napisał/a:
Dzięki bardzo za odpowiedzi. Ale pomęczę o tej klimie. Uśredniając, albo jakieś widełki ile mnie to może kosztować. I co zakupić?

też chciałem zakładać klime, ale... dokładać do auta z którym nie wiadomo co się stanie co najmniej 1500zł jest raczej bez sensu, co innego gdybyś go nigdy nie sprzedawał/złomował