To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - pierścienie dystansowe

Anonymous - 13-02-2012, 22:42
Temat postu: pierścienie dystansowe
witajcie
co myślicie o pierścieniach dystansowych? znalazłem na forum temat obniżenia, zmiany sprężyn, amorków - mnie osobiście prześwit ok, jeżdżę na seryjnych 18 calach intensa, mam takie odczucie,że fajnie by troszkę te koła, zwłaszcza tył, wysunąć - ktoś może ma założone?
pozdrawiam
ps - dodam, że znalazłem jakiś czas temu na allegro dystanse 30 i chyba 40 mm , to chyba za dużo co nie?

mkm - 14-02-2012, 02:48

Biorąc pod uwagę, że za porządne dystanse trzeba ładnych kilka stówek dać (chyba, że jesteś kamikadze i kupisz jakiś homemade domorosłego ślusarza z aledrogo), to ja bym dołożył jeszcze kilka złotych i zmienił felgi :wink: .
Ten efekt który chcesz uzyskać (tył „szerszy” optycznie) można zrobić zakładając szerszą felgę na tył, ale ja bym nie kombinował i zmienił komplet felg na jakieś z mniejszym ET.

robertdg - 14-02-2012, 07:34

Ja bym zaproponował dystanse o zmiennej grupości (trzeba obliczyć wedle obrysu auta i na przednią oś dać węższe niż na tylną), przy czym przy zachowaniu bezpieczeństwa użytkowania proponowałbym wymienić szpilki w piastach na dłuższe odpowiednio dłuższe o grubośc dystansa z przodu i z tyłu - szpilki i dystanse muszą być homologowane (czyt. dopuszczone do użytku publicznego) w przeciwnym razie nie ryzykowałbym życia na drodze.
Anonymous - 14-02-2012, 12:15

problem szpilek nie istnieje, widziałem taki dystans- ma swoje szpilki, do którego przykręcasz koło, sam dystans zakładasz na "swoje "szpilki i dokręcasz nakrętkami będącymi w zestawie z dystansem. jeśli chodzi o dystans kontra nowa fele z niższym ET - pomysł bardzo mi się podoba generalnie, też myślałem o takim rozwiązaniu...później porównałem koszta całej operacji :roll: dystanse, ktoś zakładał dystanse :lol:
Uwex - 14-02-2012, 19:22

cypmus - pamiętaj tylko, że koła nie mogą wystawać po za obrys karoserii !
Anonymous - 15-02-2012, 10:38

no wiem wiem,tak bardzo to bym nie chciał wyciągać, myślę że max 2-2,5 cm by stykło
mkm - 15-02-2012, 14:35

cypmus, wrzuć jakieś zdjęcie Lancera z felgami tak jakbyś chciał.
Nie wiem jakie ET mają Twoje oryginalne felgi, ale z tego co patrzyłem to chyba 46, a to sporo.
Nie każda felga z takim ET będzie dobrze wyglądać na pierścieniach, więc masz ciężki orzech do zgryzienia :wink: