Off Topic - Co to za miejsce?
Obywatel - 18-02-2012, 23:52 Temat postu: Co to za miejsce? Tak sobie pomyślałem, że temat z miejscami w Polsce znanymi z różnych powodów mógłby być ciekawy. A zatem w tym temacie wstawiamy zdjęcia z różnych zakątków naszego kraju w formie zagadek. Osoba która rozszyfruje zagadkę ma przywilej wstawienia kolejnego zdjęcia i zadania kolejnej zagadki. W razie przedłużających się problemów z rozszyfrowaniem zagadki, autor może zamieścić dodatkowe wskazówki.
No to na dobry początek - co to za miejsce
fergul11 - 19-02-2012, 15:36
czy to miejsce akcji filmu "ALE URWAŁ" ? tylko okoliczności przyrody jakieś takie z innej epoki .
stary alfer - 19-02-2012, 16:03
fergul11 napisał/a: | "ALE URWAŁ" |
Bingo
Szacuneczek za spostrzegawczość
fergul11 - 19-02-2012, 16:09
stary alfer napisał/a: | Szacuneczek |
dziękuję , dziękuję
no ale ostatecznie niech się wypowie autor fotki
Obywatel - 19-02-2012, 16:27
fergul11 napisał/a: | czy to miejsce akcji filmu "ALE URWAŁ" ? tylko okoliczności przyrody jakieś takie z innej epoki . |
Zgadza się! To jest ul. Kusocińskiego w Szczecinie - czyli sławna oblodzona górka - miejsce akcji "ALE URWAŁ" Okoliczności przyrody celowo były inne, żeby pokazać to miejsce z innej strony i utrudnić jego identyfikację. Tym bardziej gratuluję spostrzegawczości koledze fergul11. Czekamy na kolejną zagadkę.
fergul11 - 19-02-2012, 16:34
Ja chciałbym scedować przywilej umieszczenia zagadki w zamian za rozwiązanie poprzedniej na kogoś innego , w chwili obecnej nie jestem w stanie wykonać fotki żadnego miejsca w Polsce , Stary Alfer może ty ?
Obywatel - 19-02-2012, 17:02
Może być jakiekolwiek zdjęcie z Google.
|
|
|