To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Co to za miejsce?

Obywatel - 18-02-2012, 23:52
Temat postu: Co to za miejsce?
Tak sobie pomyślałem, że temat z miejscami w Polsce znanymi z różnych powodów mógłby być ciekawy. A zatem w tym temacie wstawiamy zdjęcia z różnych zakątków naszego kraju w formie zagadek. Osoba która rozszyfruje zagadkę ma przywilej wstawienia kolejnego zdjęcia i zadania kolejnej zagadki. W razie przedłużających się problemów z rozszyfrowaniem zagadki, autor może zamieścić dodatkowe wskazówki.

No to na dobry początek - co to za miejsce :twisted: :?:

fergul11 - 19-02-2012, 15:36

czy to miejsce akcji filmu "ALE URWAŁ" ? tylko okoliczności przyrody jakieś takie z innej epoki .
stary alfer - 19-02-2012, 16:03

fergul11 napisał/a:
"ALE URWAŁ"

Bingo ;)

Szacuneczek za spostrzegawczość :)

fergul11 - 19-02-2012, 16:09

stary alfer napisał/a:
Szacuneczek

dziękuję , dziękuję 8)
no ale ostatecznie niech się wypowie autor fotki :mrgreen:

Obywatel - 19-02-2012, 16:27

fergul11 napisał/a:
czy to miejsce akcji filmu "ALE URWAŁ" ? tylko okoliczności przyrody jakieś takie z innej epoki .

Zgadza się! To jest ul. Kusocińskiego w Szczecinie - czyli sławna oblodzona górka - miejsce akcji "ALE URWAŁ" :D Okoliczności przyrody celowo były inne, żeby pokazać to miejsce z innej strony i utrudnić jego identyfikację. Tym bardziej gratuluję spostrzegawczości koledze fergul11. Czekamy na kolejną zagadkę.

fergul11 - 19-02-2012, 16:34

Ja chciałbym scedować przywilej umieszczenia zagadki w zamian za rozwiązanie poprzedniej na kogoś innego , w chwili obecnej nie jestem w stanie wykonać fotki żadnego miejsca w Polsce , Stary Alfer może ty ?
Obywatel - 19-02-2012, 17:02

Może być jakiekolwiek zdjęcie z Google.