[92-96]Colt CA0 - [CAxA] mechanizm podnoszacy szybe
Major93 - 19-02-2012, 20:23 Temat postu: [CAxA] mechanizm podnoszacy szybe siemka forumowicze i napaleni mitsumaniaki i maniaczki mam pytanie, jako ze moj misiek ma straszne kłopoty z prawą szybą, najpierw sie nie otwierała, pozniej sie nie zamykała, pozniej wgl nic nie robiła, pozniej linke wymienialem itd, to mam pytanie zauwazylem ze problemem jest plastikowa rolka z "rowkami" (bez podtekstów) jeden jest uszczerbiony i linka przeskakuje w pewnym momencie i plącze sie, i moje pytanie jest nastepujace, czy da sie samą rolke wymienic w tym owym mechanizmie czy cały mechanizm trzeba, jak mozecie to przyblizcie mi cene takiej częsci Oczywiscie uzywaną, jaką sugerowali byscie max dac
maro275 - 20-02-2012, 16:09
O ile linkę da się wymienić to rolki nie wymienisz, musisz kupić cały mechanizm... ceny różne, kiedyś widziałem były po 40zł za sztukę z rozbitego lancera, widziałem też po 200zł więc musisz szukać.
Major93 - 20-02-2012, 17:45
linke wymieniłem, problem to duzy nie jest jak juz wiem jak co działa, na wiosne jak bedzie sie cieplej robic to poszukam jak najtaniej, i jak najblizej zebym mogl ocenic stan tej czesci bo czesto mozna sie niezle przejechac... koszt linki 5zł, koszt wymiany, duzo nerwów
Jogurt - 21-02-2012, 18:51
dobrze rozumię że masz uszkodzoną tą rolkę na którą nawija się linka? jak masz ręczne podnośniki to są dosyć tanie. elektryczne już się cenią ok 100 pln. tutaj mają colta z ręcznymi, niewiem jakie ceny: http://www.autozlom.tychy.pl/kontakt.php
Major93 - 21-02-2012, 20:48
co ty, jak bym miał podnoszone za pomocą reki to by moj biceps był wiekszy niz od jakiegos atlety Elektryczny problem mam
Radek - 22-02-2012, 15:09
porozgladaj sie za szrotem, ja znalazlem caly mechanizm z linka silnikiem itd itp za 20zl
Jogurt - 22-02-2012, 19:59
tomi4love, to masz ciut większy problem, a licznik z obrotomierzem masz ?
Major93 - 22-02-2012, 23:05
tak mam z obrotomierzem, działa bez problemowo, problem brzmi tylko w mechanizmie szyby, 100% rolka jest uszkodzona i linka sie plącze, szyba od strony kierowcy dziala bez problemowo
Jogurt - 23-02-2012, 22:14
tomi4love napisał/a: | tak mam z obrotomierzem | tak tylko pytałem bo jakieś doposażone masz te ca1a
Bazz - 24-02-2012, 00:54
czy ja wiem czy doposażany, u mnie tyle że w CJ też jest obrotek, elektryka szyb i lusterek i żeby było ciekawiej podgrzewane stołki i halogeny , a auto jak kupiłem było rozbebłane do zera i było wszystko oryginał i GL, może się mylę ale od CA do CJ nie daleka droga w CJach różne rzeczy się zdarzają... a i w CA bywają anomalie z wyposażeniem, np. korbki,klima i grzane lusterka i stołki:D jak ktoś w niemcach wydumał tak jest zrobione
Hugo - 24-02-2012, 15:14
Bazz napisał/a: | w CJach różne rzeczy się zdarzają... a i w CA bywają anomalie z wyposażeniem, np. korbki,klima i grzane lusterka i stołki:D | Są lepsze, np. wspomaganie i klima bez żadnej elektryki, nawet bez centralnego zamka.
Major93 - 24-02-2012, 23:05
ja mam szyby elektr, szuberek tez, mam tylnia wycieraczke, obrotomierz, lusterka tez mam ale manualne mam tez zamontowana syrene policyjną i koguta wiec jak sie pojawie na jutrzejszym spocie to niech sie nikt nie wystraszy
KaWu - 25-02-2012, 22:16
Hugo napisał/a: | Są lepsze, np. wspomaganie i klima bez żadnej elektryki, nawet bez centralnego zamka. |
Dokładnie, np. model spirit, ktorego mam .
|
|
|