MitsuManiaki Dzieciom - 6. MitsuManiaki Dzieciom - Justynka 15 lat -marzenie anulowa
Firebee - 22-02-2012, 10:29 Temat postu: 6. MitsuManiaki Dzieciom - Justynka 15 lat -marzenie anulowa
Justynka ma 15 lat. Od 2 lat choruję na białaczkę.
Jest po chemioteramii. Obecnie przebywa w domu i przyjmuje chemię doustną.
Ma indywidualny tok nauczania. Jest wesoła i lubi sie uczyć. Oprócz niej w domu jest jeszcze 3 rodzeństwa.
Miesiąc temu Justynka straciła młodszego brata - miał 14 lat
Mieszka ok 50 km od Rzeszowa (woj. podkarpackie)
Laptop wykorzystywac będzie do nauki oraz do uatrakcyjnienia sobie czasu podczas wyjazdowych konsultacji onkolologicznych w klinice oraz pobytach w szpitalu.
W ramach Akcji MitsuManiaki Dzieciom zbieramy na laptopa dla Justynki
Firebee - 13-07-2012, 10:25
nieco czasu minęło, przypłynęły dobre wiadomości, ale potrzebuję też Waszej decyzji:
"Justynka to dziewczynka z białaczką. Miała szczescie bo chemioterapia sie powiodła i Justynka powoli zaczyna wracac do normalnego życia nastolatki. Na dzień dzisiejszy została wypisana, gdyż stan jest zdrowia jest dobry i nie jest dzieckiem hospicyjnym. Dlatego nie wiem co teraz mozna zrobić bo dziewczynka nie jest teraz naszą pacjentką"
czy szukamy Justynki i spełniamy jej życzenie mimo wszystko? Mam nadzieję, że Pani Edyta ma do niej kontakt.. Czy zajmujemy się kolejnymi marzeniami
Krzyzak - 13-07-2012, 10:27
Firebee napisał/a: | Czy zajmujemy się kolejnymi marzeniami | tak
Firebee - 13-07-2012, 10:40
takie też jest moje zdanie i myślę, że reszta osób nie będzie mi miała za złe, że zajmiemy się marzeniem Roksanki
|
|
|