Pajero Ogólne - Pajero III 3.2 DID a filtr stożkowy powietrza.
PiotrKw - 24-02-2012, 13:40 Temat postu: Pajero III 3.2 DID a filtr stożkowy powietrza. Jak w temacie , lub doświadczenie z innym silnikiem diesla Pajero II . Skąd pomysł ? Mam dwa akumulatory i ze względu na planowaną przyszłej zimy wyprawę za krąg polarny myślę o założeniu Webasto. Niestety brak miejsca a nie chcę się pozbywać jednego z akumulatorów .Po kontemplacjach nad komorą silnika , doszedłem do wniosku że ..... pudłem które zajmuje dużo miejsca , jest filtr powietrza z obudową . Gdyby udało mi się zamontować w okolicy prawego reflektora filtr stożkowy to zostało by sporo miejsca na Webasto. Czy ktoś miał doświadczenia z pracą tych lub podobnych silników z filtrem stożkowym???
[ Dodano: 18-03-2012, 23:21 ]
Cisza . A w takim razie jakiś pomysł na wstawienie Webasto TT C z pozostawieniem dwu akumulatorów ??
Bushey - 04-06-2012, 12:05
Wstawienie mebelka do wnętrza autka oraz wywiercenie dziurki na wentylację
Cisza jest bo nie ma jak i gdzie go wstawić
Dwa akumulatory nie są wcale potrzebne, kup nowy dobry, a jeden sobie weź na zapas albo urządzenie rozruchowe.
Chyba, że spodziewasz się minus 30 to raczej nie jedź starym dieslem.
Zawsze pozostaje opcja wynajęcia autka na miejscu przystosowanego na taką eskapadę.
siersciunio - 16-07-2012, 18:41
Cytat: | Chyba, że spodziewasz się minus 30 to raczej nie jedź starym dieslem. |
czyli na pólnocy skandynawii sa tylko nowe auta i przygotowane??
Nie masz bladego pojęcia czym oni tam śmigają
|
|
|