[XX-92]Colt C50 i starsze - nie kręci się aparat zapłonowy w 1,3 12V pomocy!!!
ttkntnrf - 26-02-2012, 01:42 Temat postu: nie kręci się aparat zapłonowy w 1,3 12V pomocy!!! Jestem tu nowy i pewnie nigdy bym Wam d... nie zawracał gdyby nie to że dość daleko od domu i znajomych mechaników się mi tak zrobiło że autko odpaliło i po 30sek zgasło i nie chce zapalić. no to ja pod maskę i szukam i iskry nie ma, więc zdjąłem kopułkę, kręce rozrusznikiem a tu się palec nie kręci, a pasek jest i kółkiem zakręca-
to jest taki gó...ny silnik 1,3 55km dychawicznych jak nie wiem co ale osprzętu na nim jakby kurcze była to co najmniej jednostka napędowa formuły jeden- no a mocy tyle co kot napłakał. A teraz to nawet mniej
no i mam duuuży problem bo auto stoi za granicą i nie wiem co dalej boje się wp...przyć w koszty bo sam samochód kosztował mnie i tak za dużo, a mechanicy tutaj raczej wezmą więcej niż w Polsce.
Odkręcałem korek oleju i się zawory nie ruszają więc nie wiem co jak to jest zbudowane jakieś krzywki się rozjechały?
gdzieś walnął jakiś kółek zębaty czy łańcuszek?
plzzzz pomóżcie !!
robertdg - 26-02-2012, 09:35
Jeżeli zawory stoją, to znaczy, że rozrząd się rozsypał, ani w PL a tymbardziej w DE naprawa nie będzie to tania operacja.
ttkntnrf - 26-02-2012, 10:22
czyli co kupić nową głowicę, czy co kupić? albo silnik do wymiany? co taniej wyjdzie? a i sorki bo to jest taki jajkowaty colt -czyli chyba 92-papiery leżą w aucie a auto stoi daleko(50km)-więc mała pomyłka czy to trzeba przenieść czy nie ma znaczenia który dział?
idas - 26-02-2012, 10:36
ttkntnrf napisał/a: | albo silnik do wymiany? |
Zdecydowanie. Ja tak zrobiłem i jestem bardzo zadowolony. Twój silnik na pewno dostaniesz dużo taniej niż jakakolwiek naprawa.
Radek - 28-02-2012, 14:22
tamtem silnik i tak pewnie był na wykończeniu - nie 55 a 75KM mocy powinien mieć i nie są znowuż takie dychawiczne
|
|
|