[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Brak pozycji i oswietlenia przycisków
Anonymous - 26-02-2012, 17:03 Temat postu: [EAxx] Brak pozycji i oswietlenia przycisków Pozdrawiam wszystkich.
Mam zwarcie w ukł. el. i wywala bezpiecznik od świateł poz. w skrzynce pod maską. W związku z tym nie ma pozycji z prawej strony, przód i tył oraz oświetlenia przycisków na desce. Swiatła mijania są i reszta świeci. Wymieniłem żarówki i sprawdziłem kostki. Wydają się być w porządku
Jeśli ktoś miał podobny problem to co było źródłem zwarcia? Nie mogę teraz grzebać przy kablach,a i za bardzo nie wiem gdzie szukać. Do elektryka moge uderzyć dopiero za tydzień więc może ktoś coś podpowie?
plecho1 - 26-02-2012, 21:26
A czy wymieniałeś może ostatnio radio i jeśli tak, to czy działa poprawnie?
Anonymous - 26-02-2012, 21:46
Nie. Radio ma 2 lata i działa dobrze.
Mare - 27-02-2012, 10:44
DarkMark napisał/a: | Nie. Radio ma 2 lata i działa dobrze. |
A może właśnie przestało ;p
m6riano - 27-02-2012, 20:22
DarkMark napisał/a: | Mam zwarcie w ukł. el. i wywala bezpiecznik od świateł poz. w skrzynce pod maską. |
Raz ci go wywaliło czy cały czas wywala jak go zmieniasz?
DarkMark napisał/a: | Jeśli ktoś miał podobny problem to co było źródłem zwarcia? |
U mnie żródłem zwarcia był jakiś goły przewód, prawdopodobnie od podświetlania podłokietnika...
ogólnie nie wiem czemu ale całe to podświetlenie zegarów,podłokietnika,pokręteł od nawiewu,regulacji wysokości lamp oraz przeciwmgielnych jest pod bezpiecznik od pozycji, nie wiem czemu skoro pod kierą są bezpieczniki i jest od zegarów.
Sprawdź może w podłokietniku lub pod korytkiem czy przypadkiem linka od ręcznego nie przytarła ci przewodów...
Jeśli nie to może zegary ci gdzie s zwierają.
Ogólnie musisz sprawdzić wszystkie odbiorniki prądu które idą pod ten bezpiecznik czyli jeszcze schowek,podświetlenie przycisków do przeciwmgielnych oraz pokrętło do regulacji poziomu lamp.
Anonymous - 06-03-2012, 08:22
Wywala go za każdym razem, jak włączę światła. Dzięki za podpowiedź, bedę szukał przyczyny wg twoich wskazówek.
m6riano - 06-03-2012, 16:35
Posprawdzaj kostki w lampach, psiknij kontakt-sprejem...jak chcesz sie pobawić to powyjmuj wszystkie możliwe żarówki i wsadzaj bezpiecznik, może trafisz na tą która ci robi zwarcie..
|
|
|