Carisma - Techniczne - zawirowywacz powietrza w przepływomierzu
Anonymous - 09-12-2006, 17:39 Temat postu: zawirowywacz powietrza w przepływomierzu potrzebuję zawirowywacza powietrza do przepływomierza do Carismy. Może któryś z kolegów wymienił w swoim Miśku uszkodzony przepływomierz i jest w jego posiadaniu. Potrzebuje tzw. plastra miodu bez togo moje autko szaleje i nie chce się słuchać! pomóżcie jak możecie!!!!!!!!
Matejko - 09-12-2006, 18:14
a masz pewnosc ze reszte przeplywomierza masz dobra??
Anonymous - 10-12-2006, 16:52
jeżeli odłączam przepływomierz to znikają wolne obroty i zaczyna się palić kontrola serwisowa, a po podełączeniu spowrotem wszystko wraca do normy. Nie mam 100% pewności ale od czegoś trzeba zacząć.
Matejko - 10-12-2006, 17:00
a po czym pozbyles sie plastra miodu bo jesli po strzale gazu - to mozna mniemac ze przeplywomierz takze do wymiany
Marcino - 10-12-2006, 20:20
Mam od 1.8 GDI ale sprzedam w całości jesli pasuje.
Pozdr
luk_szc - 10-12-2006, 23:21
A tak ku ścisłości to "plaster miodu" jest prostownicą powietrza . Zawirowania tworzy element drgający - czujnik który wytwarza impulsy dla kompa .
A co jest z tym plasterkiem - pogięty / brak / dziurawy ??
Jak brak to trzeba całą przepływkę dokupić - na allegro jest sporo - raczej nikt samego plasterka nie sprzeda .
I cokolwiek odepniesz z okablowania silnika to się serwisówka zapali .
Matejko - 11-12-2006, 13:16
luk_szc napisał/a: | A co jest z tym plasterkiem - pogięty / brak / dziurawy ?? |
strzelony gazem, kilkakrotnie - dlatego juz mu na gg napisalem zeby sie za nowym rozgladal i jeszcze bum klapka do zalozenia na filtrze powietrza
|
|
|