To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - uszczelniacz SUPERSZRAŻA i REDEX, czy warto do GDI?

redaxe00 - 29-02-2012, 16:21
Temat postu: uszczelniacz SUPERSZRAŻA i REDEX, czy warto do GDI?
witam
ostatnio jakis mechanik zaproponowal mi uszczelniacz do silnika o nazwie: superszarża. miałby on pomóc w uratowaniu silnika krokowego i zmniejszyć głośniejsze (niz normalne w gdi) furkotanie silnika. zmniejsza nawet podobno zuzycie paliwa...
wlewa sie i silnik ma chodzic przez 15min i pomaga,hm.... podobno,ze wspomaga smarowanie itd.
czy to sie w ogóle nadaje? nie jest to tylko doraźna pomoc? nie szkodzi bardziej, niż ma pomagać?
polecil mi tez plyn: REDEX (nie jestem na 100%pewny nazwy) tez jakis wzbogacacz do paliwa, moze ktos slyszal o tym?
dzieki i pzdr
dodam, że jestem świeżo po wymiance oleju i zostawiłem jeszcze trochę miejsca na dolanie tego uszczelniacza, ale chciałem się upewnić, czy nie zaszkodzę...

Saqu - 29-02-2012, 17:22

redaxe00 napisał/a:
wlewa sie i silnik ma chodzic przez 15min i pomaga,hm.... podobno,ze wspomaga smarowanie itd.

takie działanie to mi się kojarzy z płukankami przed wymianą oleju, ceramizery mają niby w instrukcji "dolać, przez xx km jeździć spokojnie, potem normalnie"

robertdg - 29-02-2012, 18:03

redaxe00 napisał/a:
ale chciałem się upewnić, czy nie zaszkodzę...
Ja bym nie ryzykował, jak coś jest uszkodzone mechanicznie to tylko naprawa.
zwolin - 29-02-2012, 21:29

Zmień mechanika, zanim będziesz musial zmienić silnik.
u157 - 29-02-2012, 22:58

A w jaki sposób ma ten cudowny środek zadziałać na silniczek krokowy, skoro on nie ma kontaktu z olejem :oops: . Ja by się zastanowił raczej nad zmianą mechanika.
wichura1 - 02-03-2012, 12:48

To nie Ford, ani Opel, żeby jakieś badziewie wlewać. Wlej to mechanikowi w gardło, może mu mózg uszczelni.
zwolin - 02-03-2012, 22:39

u157 napisał/a:
A w jaki sposób ma ten cudowny środek zadziałać na silniczek krokowy, skoro on nie ma kontaktu z olejem

Bo ma dobrą energię :P Akurat w to, że po zastosowaniu tego lepiszcza olej znajdzi się tam gdzi go nigdy nie było jestem w stanie uwierzyć :mrgreen:

Hugo - 02-03-2012, 22:56

zwolin napisał/a:
Akurat w to, że po zastosowaniu tego lepiszcza olej znajdzi się tam gdzi go nigdy nie było jestem w stanie uwierzyć
Dobre :thumbright: