To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - lampy Carisma II do Carismy I

patriotazz - 04-03-2012, 10:39
Temat postu: lampy Carisma II do Carismy I
tak się zastanawiam czy próbowaliście zamontować przednie reflektory z Carismy po liftingowej do I? ja mam taki plan i wiem napewno że przedni zderzak będzie do przeróbki napewno i pytanie czy mocowania będą pasować oraz maska.A może ma ktoś z Was uszkodzoną lampe pozyczyć abym mógł przymierzyć?
xluki - 04-03-2012, 11:13

Ktoś na forum miał tak zrobioną Carismę I w sedanie.
patriotazz - 04-03-2012, 11:22

A no właśnie ktoś:)

[ Dodano: 04-03-2012, 11:23 ]
Wiem że to jest możliwe bo widziałem pare takich przeróbek tylko pytanie na jakich warunkach i kosztach:)

Saqu - 04-03-2012, 11:26

mocowania lamp będą raczej takie same, kwestia tego, że potrzebujesz cały front z polifta, albo lepianka z żywicy i szpachli, maska ma inny kształt, to samo zderzak, grill i błotniki prawy/lewy noi oczywiście lampy ;)
patriotazz - 04-03-2012, 11:38

ja i tak mam nie oryginalny zderzak, narazie poszukuje lampy aby ją przymiezyć i porozmawiać z lakiernikiem ile by mnie kosztowała taka zachcianka:D:D

Saqu - 04-03-2012, 12:08

błotniki mają inne wycięcia na kierunkowskazy, polift ma złączone lampy razem, a wszystko to jest praktycznie plug&play kwestia pomalowania, przynajmniej z tego co znalazłem informacje jak osobiście się tym interesowałem
hessboll2 - 04-03-2012, 12:17

to jest Moja lampa jak chcesz moge ci użyczyc jej ;) :p :twisted: http://tablica.pl/oferta/...awa-IDBgtl.html
patriotazz - 04-03-2012, 12:38

ooo no nie powiem byłoby miło:) ogólnie będe chciał założyć te ciemne lampy ale przeciez technicznie sa takie same:)
rogal133 - 04-03-2012, 12:42

ale maska tez jest inna bo w poliftowej maz taka dzieloną atrape a miedzy te dwie czesci wchodzi taki jezyk ktory jest czescia maski
Saqu - 04-03-2012, 12:50

rogal133 napisał/a:
ale maska tez jest inna

zgadza się, cały front jest potrzebny do przeróbki ;)

patriotazz - 04-03-2012, 12:50

kolego rogal333 wiek jaką maske ma Carisma i jakbyś zauwazył na zdjęciu wyżej ja i tak mam nie orginalny zderzak wiec delikatna przeróbka i było by ok, wiec jak to nazwałeś język z maski mi nie przeszkadza
Saqu - 04-03-2012, 13:01

patriotazz, to nie będzie delikatna przeróbka... jak chcesz zostawiać co nie co te elementy co masz to pójdzie sporo rzeźby... zwróć uwagę na kształty poszczególnych elementów najlepiej na żywo sobie porównaj

rzecz jasna nie ma rzeczy nie możliwych do zrobienia z samochodem ;) kwestia czy warto.

Matejko - 04-03-2012, 13:26

mocowania podejda, maska do wymiany zderzak do przerobki, atrapa do wymiany
tomicarisma - 06-03-2012, 12:17

patriotazz napisał/a:
[url=http://images37.foto...75m.jpg]Obrazek[/URL]

ja i tak mam nie oryginalny zderzak, narazie poszukuje lampy aby ją przymiezyć i porozmawiać z lakiernikiem ile by mnie kosztowała taka zachcianka:D:D

Od czego jest ten zderzak w Twej CARI? Całkiem ciekawie wygląda. Ja miałem lampę od poliftowej jak robiłem u siebie przód. Powiem tak: Do oryginalnego zderzaka w miarę można dopasować - mało przeróbek. Błotniki do przeróbki - zespolona lampa nie zgrywa się kierunkiem z błotnikiem - jest bardziej kanciata. Dodatkowo łuk maski jak dochodzi do błotnika jest inny. Więc podsumowując u Ciebie: ze zderzakiem mało zabawy, błotniki do cięcia, maska do ułożenia - będziesz musiał przyciąć i dospawać kawałek maski z przodu żeby zgrać idealnie lampę, grill - przycięcie szczególnie w dolnym roku - ostre zakończenie lampy - i dojście boczne do grilla - wyciąć.
Myślę, że maska nie będzie problemem, bo chyba było z nią już coś robione więc odświeżenie jej nie zaszkodzi:)

Aha z uchwytami Ci nie pomogę bo ja w poliftowej lampie miałem wszystkie wyłamane i trudno było ocenić czy wejdą w fabryczne dziury.

Jaro1974 - 06-03-2012, 17:59

Obawiam się że mocowanie u góry lampy problemem nie będzie ale już z dołem może być problem. Sam już kiedyś nad tym się zastanawiałem ale po wnikliwej obserwacji mocowań stwierdziłem że trzeba będzie się trochę pobawić. Z błotnikami też trochę rzeźby będzie. Sam zderzak na upartego możnaby było zostawić bo tu przeróbki jak już ktoś tu napisał będą niewielkie. Ja się zastanawiałem nad spolerowaniem szkieł w lampach przedliftowych. Ciekawe ile by to kosztowało i jaki efekt by się po tym zabiegu osiągnęło.