To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[04-13]Colt CZx - Klakson raz działa a raz nie

Misiek :) - 05-03-2012, 13:33
Temat postu: Klakson raz działa a raz nie
Mam taki problem. W samochodzie rodziców rodziców raz dziala klakson a raz nie. Czy to może być sprawa jakiejś wtyczki czy coś innego? Jak wtyczka to która? gdzie? jak?
maro275 - 10-03-2012, 00:04

Pewnie coś w kierownicy, taśma może się przerwała lub przetarła i jak ruszasz kierownicą to raz działa, a raz nie...
Rzeznik - 19-03-2012, 10:20

Często jest tak, że jeśli była wymieniana np. poduszka powietrzna to później mogą być tego rodzaju problemy. W Ibizie miałem taki problem, ale wystarczyło odkręcić poduszkę, wypiąć wtyczkę, odtłuścić dwie końcówki, złożyć ponownie i kapnąć odrobinę kleju na ułamany fragment, od tamtej pory było ok. Może być to również taśma tak jak pisze kolega wyżej, wtedy troszkę trzeba pogrzebać...
Misiek :) - 19-03-2012, 20:04

Auto od nowości u mojej Mamy, i nic nie było robione z poduchą. Oddam do prawdzenia co mówiliście, dziękuje
macia - 19-03-2012, 21:04

Misiek, mam ten sam problem - jak wcisnę przycisk, to działa, jak puszczę, to nie działa :idea: :?: :!: :P
gold_colt - 19-11-2013, 15:44

ja też to miałem - wina leży po stronie styków syreny klaksonu - najlepiej odpiąć te 2 kabelki, przeczyścić drucianą szczotką i powinno działać.

Syrena klaksonu znajduje się z przodu auta po stronie pasażera prawie przy ziemi, za zderzakiem. Łatwo się do niego dostać tylko przez zaślepkę halogenu/sam halogen. W wersji inform nie ma tej zaślepki i trzeba przecisnąć się przez kratke zderzaka.

Spod maski się tego nie da zrobić.