To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] Montaż AUX w podstawowym radiu Mitsu CD/MP3 na

kubagrudz - 06-03-2012, 09:57
Temat postu: [II 2.0 DID] Montaż AUX w podstawowym radiu Mitsu CD/MP3 na
Czy ktoś z was próbował wyprowadzić wyjście AUX z podstawowego radia montowanego w Outlanderze na 1CD z 2008r?

Rozebrałem podłokietnik szukajać wyprowadzonego chociaż kabelka zeby dorobic tylko wtyczke jednakże bez sukcesu - żadnej wiązki nie mam. Może jest gdzieś schowana? a nie luźno latająca...patrząć z tyłu nic takiego nie było...

Z góry dzięki za pomoc

Pozdrawiam

mitsu00 - 06-03-2012, 10:39

Do roku modelowego 2008 nie bylo wyprowadzonej wiazki w podlokietniku. Trzeba ztem sie wpiac w glowna wiazke do radia. Kabelek mozna kupic w ASO wraz z instrukcja.
kubagrudz - 07-03-2012, 22:02

Hmm moj outlanderek zostal zarejestrowany w 12./2008 choć żadnej wiązki luźno położonej w podłokietniku nie widziałem... tak jak piszesz, musiałbym :
- dokupic orginalny kabelek AUX ,
- zdemonotować pewnie pół deski zeby wyjąć radio, wpiąć się w kostke od radia
- dokupic gniazdo jakies do podlokietnika (chyba ze to ten kabelek juz ma)
- zamonotwać na stałe gniazdo w podłokietniku tak???

A jak w takim razie radio rozpoznawałoby sygnal z AUX jak nie ma tam chyba takiego przycisku?

Czy w analogiczny spoób można zamontować gniazdo USB? może wystepuja razem AUX +USB?

Pozdrawiam

tokyo - 08-03-2012, 00:20

Witaj
Zal wiazki aux trwa 30min. Kabel zakonczony jest Jack 3,5mm stereo.
Dla tego rocznika modelowego usb wystepowalo tylko na japonie, byl tam inny typ modulu BT.

rezon - 08-03-2012, 11:02

kubagrudz napisał/a:
Hmm moj outlanderek zostal zarejestrowany w 12./2008
oderwij tylną ściankę podłokietnika (jest na zatrzaskach) i zobacz czy nie masz wiązki. Ja mam MY2008 rejestrowany rok wcześniej i wiązka jest, tylko nie ma gniazda, które było opcjonalne.
tokyo - 08-03-2012, 12:08

Witam
Kolega rezon ma racje sciagnij tylna scianke,a tam z tylu do tej scianki jest podpieta na slepo wtyczka wlasnie do tego dekla.

emil_d - 08-03-2012, 22:19

kubagrudz napisał/a:
Hmm moj outlanderek ciach
Czy w analogiczny spoób można zamontować gniazdo USB? może wystepuja razem AUX +USB?

Pozdrawiam

Czy ktoś wie czy da radę zamontować usb i oczywiście czy będzie działać? Ja mam outka 2010.

tokyo - 09-03-2012, 07:12

Witam
Do roku 2010, stacje multimedialne i radia nie mialy mozliwosci obslugi interfejsu usb( czytaj: interfejs usb to ten sam modul co zestaw BT + mozliwosc obslugi usb). Gdybys chcial cos takiego zrobic musialbys miec radio z modelu 2011 lub navi e4,e5,e6 oraz nowy model modulu BT lub sam interfejs usb taki co jest np w ASX.
Pozdrawiam

emil_d - 09-03-2012, 09:10

tokyo napisał/a:
Witam
Do roku 2010, stacje multimedialne i radia nie mialy mozliwosci obslugi interfejsu usb( czytaj: interfejs usb to ten sam modul co zestaw BT + mozliwosc obslugi usb). Gdybys chcial cos takiego zrobic musialbys miec radio z modelu 2011 lub navi e4,e5,e6 oraz nowy model modulu BT lub sam interfejs usb taki co jest np w ASX.
Pozdrawiam

Czyli nie ma co kombinować :)

Dzięki za info.

Beduin - 09-03-2012, 09:29

tokyo napisał/a:
Witam
Pozdrawiam

Witam.
Kolego tokyo. Mam auto z początku 2011. Jak poznać czy można dołączyć USB. Masz może jakieś fotki...

tokyo - 09-03-2012, 09:46

Witam
Najprosciej rozpoznac model 2011 po tym ze przednia prawa,tylnia prawa tylnia lewa szyba NIE SĄ SZYBAMI AUTOMATYCZNYMI TAK JAK SZYBA KIEROWCY. JEZELI WSZYSTKIE SZYBY SA AUTOMATYCZNE TO JEST TO MODEL 2010 SPRZEDANY W 2011.
Wszystko da sie zrobic :) , tylko koszty.
Pozdrawiam

Beduin - 09-03-2012, 10:23

tokyo napisał/a:
Witam
Najprosciej rozpoznac model 2011 po tym ze przednia prawa,tylnia prawa tylnia lewa szyba NIE SĄ SZYBAMI AUTOMATYCZNYMI TAK JAK SZYBA KIEROWCY. JEZELI WSZYSTKIE SZYBY SA AUTOMATYCZNE TO JEST TO MODEL 2010 SPRZEDANY W 2011.
Wszystko da sie zrobic :) , tylko koszty.
Pozdrawiam

Nie łapię. O co chodzi z tymi szybami? Rok modelowy mojego auta to "MY2011". Wg WIN też 2011 (zamówiony w grudniu 2010 dostarczony w kwietniu 2011). Wersja intense a więc pełna elektryka. Dodatkowo mam wejście AUX w podłokietniku. Brakuje mi tylko USB...

tokyo - 09-03-2012, 10:40

Witam
Czy w twojej ver jest Rockford?
Byly w tamtym okresie dwie ver Intens i intens +, druga posiada nowa elektryke i usb.
W pierwszej nie bylo chyba Rockforda, poniewaz dokladalem do tekiego autka ten system.
Odnosnie elektryki z szybami wyglada to tak, ze do roku 2010, jak nacismiesz raz przycisk to szyba zjechala sama w dol. Ty mozesz miec MY2011, ale ze stara elektryka. Od modelu 2011 trzeba trzymac przycisk zeby opuscic i podniesc do gory szybe, za wyjatkiem drzwi kierowcy.

Beduin - 09-03-2012, 11:37

tokyo napisał/a:
Witam
Czy w twojej ver jest Rockford?
Byly w tamtym okresie dwie ver Intens i intens +, druga posiada nowa elektryke i usb.
W pierwszej nie bylo chyba Rockforda, poniewaz dokladalem do tekiego autka ten system.
Odnosnie elektryki z szybami wyglada to tak, ze do roku 2010, jak nacismiesz raz przycisk to szyba zjechala sama w dol. Ty mozesz miec MY2011, ale ze stara elektryka. Od modelu 2011 trzeba trzymac przycisk zeby opuscic i podniesc do gory szybe, za wyjatkiem drzwi kierowcy.

Dzięki za rozjaśnienie umysłu. Jest to goły Intense (ale kupowany w Holandii - możliwe, że sa jakieś drobne różnice w wersji). Wydaje mi się, że przyciski i tryb działania różnią się a więc powinna być nowa elektryka. Teraz trzeba poszukać odpowiedniej wiązki lub ją dorobić.

wookiee - 20-12-2012, 10:55

Witam,
Założyłem wyjście aux do outlandera 2008 rok do fabrycznego radia 1 cd. Wszystko działa jak należy, tylko brakuje mi końcówek/ wsuwek żeby wpiąć się kabelkami od kabla audio do fabrycznej kostki.
Byłem w mitsubishi powiedzieli ze mogę całą wiązkę kupić a samych wsuwek nie ma?
Może zna ktoś jakieś car audio z trójmiasta gdzie mogliby mieć na miejscu takie wsuwki.
Z góry dzięki!