Eclipse - Techniczne - Wypada 5-ty bieg 1G 2.0
Patrykus - 07-03-2012, 16:04 Temat postu: Wypada 5-ty bieg 1G 2.0 Mam problem z piątym biegiem, bo wypada jak dodaje gazu więc muszę trzymać go cały czas a to jest trochę męczące, na początku myślałem, że to wina którejś poduszki więc wymieniłem wszystkie bo i tak przyszła na to pora ale problem został. Po za tym dwójka zgrzyta ale z tego co czytałem tutaj to normalny przypadek i wystarczy zmienić olej lub wymienić synchronizator tak? Jak olej to jaki? Chcę łatwodostępny i w przystępnej cenie. Bo sądzę, że u mnie jest hipol i to pewnie zmieniany z 10lat temu. No i jeszcze jedna sprawa 250tyś przebiegu już stukneło olej czarny jak smoła i też pewnie kilka lat nie zmieniany bo kupiłem takiego "szrocika" i go robie. Myślę, że 10W40 Mobila nada się i wyciszy trochę pracę silnika? Mam Dodge Caravana z 94r, 3.0 tam siedzi silnik Mitsu ktory wystepuje w Pajero i 3000GT ma 600tyś i wlałem 10W40 i wyciszyło panewki ktore walily jak dzwony znacznie.
Kct - 07-03-2012, 18:13
lej valvoline, wycisza silnik dobrze
co do biegu to moze jakies cieglo a jak nie i poduchy nie to obawiam sie ze skrzynia mowi papa
Patrykus - 07-03-2012, 19:51
No właśnie jutro zajrzę do tych ciegieł i jak coś się uda zrobić to muszę wymienić olej w skrzyni, jaki polecacie?
Maretzky85 - 07-03-2012, 20:47
Redline MTL.
A poza tym Valvoline durablend GL4, a ja teraz testuje Shell Spirax 80W GL-4
A wypadająca piątka może mieć kilka problemów skrzyniowych - może łożysko się sypło ?
|
|
|