To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] RTS do Outka

Walcz72 - 08-03-2012, 08:45
Temat postu: [II 2.0 DID] RTS do Outka
Witam serdecznie,
Jestem szczęśliwym posiadaczem Outka 2.0 DID ale trochę cierpie na brak mocy , jest na gwarancji i nie bardzo chcę go chip-ować . Dowiedziałem sie ze strony V-TECH-a o ciekawym rozwiązaniu które łączy chip i powerbox w jednym czyli RTS . Czy może ktoś otarł sie o to cacko i może podzielić się informacją na ten temat.
Wielkie dzięki :D

michu300 - 14-03-2012, 10:34

W V-tech pytałem, sami polecają Chip'a. Tak też zrobię, jak skończy mi się gwarancja.
sylb - 15-03-2012, 00:47

No, ale RTS, to przecież najnormalniejszy chip, tyle, że do ręki dostajesz programator i przed wizytą w serwisie zmieniasz na serie. Wiec przydatny przede wszystkim jak się jeszcze ma gwarancję.

Może jakiś zakup grupowy ?

mitsu00 - 15-03-2012, 07:30

sylb napisał/a:
No, ale RTS, to przecież najnormalniejszy chip, tyle, że do ręki dostajesz programator i przed wizytą w serwisie zmieniasz na serie. Wiec przydatny przede wszystkim jak się jeszcze ma gwarancję.

Może jakiś zakup grupowy ?
wszystko pieknie, tyle ze jak serwis zajzy w odpowiednie meny w testerze MUT-3 to zobaczy ile razy oprogramowanie sterownika bylo zmieniane. Porowna z wpisami w systemie napraw auta i dupa..... Takie rzeczy nie na gwarancji.
rolnikon - 15-03-2012, 20:58

no ale w tym RTS'em możesz mieć 3 programy
seryjny, wyścigowy i np. ekonomiczny.
Wystarczy chwila aby wgrać jeden z tych programów,

mitsu00 - 15-03-2012, 21:16

rolnikon napisał/a:
no ale w tym RTS'em możesz mieć 3 programy
seryjny, wyścigowy i np. ekonomiczny.
Wystarczy chwila aby wgrać jeden z tych programów,
Przeczytaj ponownie co ja wyzej napisalem. Komputer rejestruje ilosc przeprogramowywan sterownika auta. ASO potem doda 1+1 i juz wiadomo ze cos bylo mikstrowane na boku :mrgreen: z oprogramowaniem sterownika i gwarancja bajubaju....
rolnikon - 15-03-2012, 21:29

ale ile masz gwarancji 3 lata i potem nikt takich rzeczy nie będzie sprawdzał :biggrin:
mitsu00 - 15-03-2012, 21:31

rolnikon napisał/a:
ale ile masz gwarancji 3 lata i potem nikt takich rzeczy nie będzie sprawdzał :biggrin:
Przeciez napisalem ze takie atrakcje po gwarancji....
rolnikon - 15-03-2012, 21:33

mitsu00,
a co ogólnie sądzisz o tym rozwiązaniu ??

mitsu00 - 15-03-2012, 21:36

rolnikon napisał/a:
mitsu00,
a co ogólnie sądzisz o tym rozwiązaniu ??
Osobiscie uwazam ze najbardziej optymalnym rozwiazaniem jest indywidualnie dostrojona mapa sterownika. Mialem takowa w bylym 2.2 HDI i bylo OK. prawie 200 koni z fabrycznych 156 i wzrost momentu do 440Nm.
markowoj - 16-03-2012, 00:20

RTS nie jest głupim rozwiązaniem , nie trzeba się martwić że przy kolejnej wizycie w aso , ktoś przypadkiem wgra aktualizację programu. W Łowiczu jest V-tech z hamownią , ale nie 4x4 , więc muszę podjechać i wywiedzieć się więcej. Może będę musiał montować w W-wie. Jak coś więcej będę wiedział to się podzielę .
Zakup grupowy to chyba tylko przy boxie , ale zapytać się można.

Bulbo - 16-03-2012, 00:38

coś tak banalnego jak licznik programowań w tym sterowniku skasuje każdy porządny tjuner tak że wielki szef serwisu będzie podstępnie próbował od klienta się wywiedzieć czy coś było grzebane w aucie
przerabiałem i dalej mam gwarancje :lol:

mitsu00 - 16-03-2012, 07:25

Bulbo napisał/a:
coś tak banalnego jak licznik programowań w tym sterowniku skasuje każdy porządny tjuner tak że wielki szef serwisu będzie podstępnie próbował od klienta się wywiedzieć czy coś było grzebane w aucie
przerabiałem i dalej mam gwarancje :lol:
Wiesz to napewno/masz potwierdzone? Tez sie mianowicie dowiadywalem w kilku szanujacych sie firmach tunerskich w Warszawie i skonczylo sie na gadaniu. W BMW np jak tylko raz zmieni sie mape, wywala w DIS mase bledow i ASO od razu wie ze bylo grzebane.
Bulbo - 17-03-2012, 14:40

tak mam to potwierdzone podobnie jak z Bmw , nie jest to kwestia błedów że ASO wykrywa modyfikacje , troszkę inaczej to przebiega , ale żadne ASO nie powie prawdy , poczytaj sobie jeżeli masz dostęp serwisówki BMW , sporo to wyjaśnia
mitsu00 - 17-03-2012, 16:14

Bulbo napisał/a:
tak mam to potwierdzone
W takim razie podziel sie. Ja mapowalem OII 2.2 i tez zalezalo mi zeby firma kasowala mi licznik programowan przed przegladami i nikt w Warszawie mi tego nie byl w stanie zrobic. Olalem wiec temat.