To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA5A/W 2.5] Uszczelka oring wtryskiwacza

Wiktor - 08-03-2012, 21:52
Temat postu: [EA5A/W 2.5] Uszczelka oring wtryskiwacza
Witam,

potrzebuje wymienić uszczelki pomiędzy końcówkami wtryskiwaczy a kolektorem ssącym, moje po 13 latach przypominają plastik a nie gumę i podejrzewam że przez to straciły swoją szczelność ,

czy wymieniał ktoś z was ten element? jest szansa na dostanie ich poza serwisem i japanezee ? pytałem w sklepie z uszczelnieniami technicznymi ale niestety nic takiego nie mają

podejrzewam ze takie same uszczelnienia były stosowane w kia i hjundaju

Pozdrawiam

deejay - 08-03-2012, 22:05

Wiktor napisał/a:
potrzebuje wymienić uszczelki pomiędzy końcówkami wtryskiwaczy a kolektorem ssącym, moje po 13 latach przypominają plastik a nie gumę i podejrzewam że przez to straciły swoją szczelność ,

A po co je ruszasz :?: , dzieje sie coś z obrotami itp. , sa jakies przesłanki do ich wymiany :?:

Wiktor - 08-03-2012, 22:10

co do obrotów to nie, ale śmierdzi mi benzyną na ogół zaraz po odpaleniu (mam lpg), szukałem prawdopodobnej przyczyny i w okolicy tylnego, skrajnego wtrysku (str od rozrządu) widać zacieki brudu, coś jakby owy kurz rozmyło, ślady prowadzą właśnie do tej uszczelki innej przyczyny nie znalazłem.

Pozdrawiam

deejay - 08-03-2012, 22:22

Wiktor napisał/a:
co do obrotów to nie, ale śmierdzi mi benzyną na ogół zaraz po odpaleniu (mam lpg), szukałem prawdopodobnej przyczyny i w okolicy tylnego, skrajnego wtrysku (str od rozrządu) widać zacieki brudu, coś jakby owy kurz rozmyło, ślady prowadzą właśnie do tej uszczelki innej przyczyny nie znalazłem.

Nie sądze ze to będzie oring , proponuje wymyć zmywaczem do hamulców i obserwować wyciek .