LPG - Reduktor Magic 3
Juiceman - 08-03-2012, 22:46 Temat postu: Reduktor Magic 3 Będę wymieniał reduktor prawdopodobnie i zastanawiam się nad Magic 3 - reduktor tłokowy co o nim myślicie?
KaWu - 09-03-2012, 08:14
Juiceman napisał/a: | Będę wymieniał reduktor prawdopodobnie i zastanawiam się nad Magic 3 - reduktor tłokowy co o nim myślicie? |
Odradzam. Tej zimy wlasnie znajomemu mojego taty puscil gaz do ukladu chlodzenia.
Oczywiscie reduktor jeszcze na gwarancji ale co z tego...
Matejko - 09-03-2012, 08:59
o tez bylem ciekawy,
KaWu - tylko ciekawe czy odosobniony przypadek, czy wiecej takich bylo, bo kolega 2 rok jezdzi i w porzadku wszystko
a jak nie tłokowy to jaki sie bedzie dobrze spisywal
Sylwia - 09-03-2012, 10:06
polecam AC RO1 lub KME Gold,
odradzam Magica - trzeba pilnować by nie wywaliło płynu (puścić gaz do układu chłodzenia)
Student - 09-03-2012, 10:13
Zamiast KME GOLD, lepiej SILVER lub ZAVOLI
Silver przy małych obciążeniach jest ok.
GOLD potrzebuje chłodzenia dla cewki a takie przy mocach do 150KM nie występuje a potem w korkach jest problem.
Juiceman - 09-03-2012, 10:50
Dzięki KaWu za odpowiedź, czyli zostanę przy Scorpionie GT to chyba odpowiedni model.
KaWu - 12-03-2012, 11:49
Matejko napisał/a: | a jak nie tłokowy to jaki sie bedzie dobrze spisywal |
Ciągle polecam stary, sprawdzony Student napisał/a: | ZAVOLI |
Juiceman napisał/a: | Dzięki KaWu za odpowiedź, czyli zostanę przy Scorpionie GT |
Widzę, że idziesz w ślady Bartka
Matejko - 12-03-2012, 12:30
KaWu napisał/a: | Matejko napisał/a: | a jak nie tłokowy to jaki sie bedzie dobrze spisywal |
Ciągle polecam stary, sprawdzony Student napisał/a: | ZAVOLI |
|
zeta s??
daje rade?
Juiceman - 13-03-2012, 01:05
KaWu napisał/a: |
Juiceman napisał/a: | Dzięki KaWu za odpowiedź, czyli zostanę przy Scorpionie GT |
Widzę, że idziesz w ślady Bartka |
Zgadza się, skoro się Sprawdza no i tańszy od tego co u mnie siedzi , aczkolwiek też się będę zastanawiał nad ZAVOLI.Jestem ciekaw czy duża jest filozofia przy zmianie reduktora xD, póki co czekam na kabel do staga.
Co do AC RO1 lub KME Gold na Golda mnie nie stać, a przy AC R01 słyszałem różne opinie u innych wyrabia powyżej 180 koni innym przy 170 nie. Producent piszę niby, że do 150KM, ponoć ma wyjść wersja do 250? zobaczymy.
spown - 13-03-2012, 21:40
Mi po 50-60 tysiącach padł Scorpion, wymienili na gwarancji na AC R01 i jak na razie od niecałych 10 kkm jest ok...
Marcino - 14-03-2012, 08:44
Juiceman napisał/a: | Jestem ciekaw czy duża jest filozofia przy zmianie reduktora xD, póki co czekam na kabel do staga. |
Filozofi dużej nie ma jeśli zmieniasz/regenerujesz ten sam model. JAk inny reduktor to mogą być podejścia płynu i gazu w innych miejscach i trzeba wtedy dopasowac rurki.
DanielBogusz - 28-12-2013, 21:51
Mam u siebie taki reduktor, oczywiście potwierdzam był problem z puszczaniem gazu do układu chłodzenia, jednak od razu zażegnany.
Student - 29-12-2013, 10:15
KME Silwer 40 tys. Bez problemu. a cena ok.250zł.
Szukać na stronie Magapol.
j-rules - 30-05-2014, 14:50
ja juz magica wywalilem do smieci. Puscil baka do ukladu chlodzenia ...... I bylo niewesolo.
Zalozylem Zavoli i poki co wszystko ok.
Z tymi Magicami to nie sa przypadki tylko regula :/
Lipson-L1 - 31-05-2014, 19:58
j-rules napisał/a: | ja juz magica wywalilem do smieci. Puscil baka do ukladu chlodzenia ...... I bylo niewesolo.
Zalozylem Zavoli i poki co wszystko ok.
Z tymi Magicami to nie sa przypadki tylko regula :/ |
poczytałem posta, podpowiedz mi na co zwrócić uwagę bo to że "puścił bąka" do układu chłodzenia to jak mam interpretować?
Pękły węże, zbiornik wyrównawczy, chłodnica?
Podczas jazdy czy na postoju?
Zorientowałeś się natychmiast czy po czasie?
Pytam bo mam ten reduktor i nie chce kłopotów
|
|
|