[XX-92]Colt C50 i starsze - ecu i jego bledy
Anonymous - 10-12-2006, 11:55 Temat postu: ecu i jego bledy Witam. Ponizej to co sie stalo z moim autkiem i to co juz zrobilem.
3 dni temu jechalem sobie spokojnie 100km/h i nagle tak jakby zabraklo paliwa (jest jeszcze pol zbiornika). Naciskam na gaz i nic misiu zwalnia i staje. Chce ponownie odpalic i nic. Telefon i autko sholowane stoi pod domem. Wzialem magiczny czytnik bledow i pokazalo mi blad nr 14. Kupilem spray wzialem szmateczki i wycziscilem przepustnice. Wykrecilem ECU poogladalem i asekuracyjnie przelutowalem kondziorki (przelutowanie 5zl w servisie RTV). Wszadzilem ECU i chcialem odpalic. NIC. Rozrusznik kreci, popmy nie slysze a ecu pokazuje mi blad nr 22 (jakas sciema??) Pytania sa 3:
1. Dlaczego ecu nie pokazalo mi wczesniej po kolei bledu 14 i 22 ??
2. Co ja mam teraz zrobic bo stoje w martwym pukncie i nie mam zadnych pomyslow.
3. Czy ma ktos moze cos w stylu ksiazka servisowa gdzie podane sa prawidlowe parametry czujnikow? Chcodzi mi o to zeby samemu sobie je posprawdzac i miec jakies odwzorowanie do tego co powiino byc.
PS. Polaczenia od czujnika walu sprawdzone.
kamilek - 12-12-2006, 19:20
Kod 14 oznacza TPS, lecz jego awaria nie powodowałaby aż takich skutków.
Co do czujnika wału, to niewiele mogę pomóc. Jeśli już, to mogę jedynie doradzić, żebyś podmienił go z jakiegoś działającego Colta (ależ to było odkrywcze ).
Iskra na świecach jest?
A propo pompy paliwa: dochodzi do niej napięcie?
Krzyzak - 12-12-2006, 20:48
czujnik walu znajduje sie w aparacie zaplonowym - tam, skad ida przewody WN
i zgadza sie - jak padnie, to nie ma bata - nie zapali
|
|
|