To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - [Cari 1.8 GDI] Błąd 54 Auto raz odpala raz nie

Dorotka - 12-03-2012, 15:01
Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Błąd 54 Auto raz odpala raz nie
Witam. Posiadam Carisme 1,8 GDI z 98r. Od pewnego czasu mam problem z moja Carisma, gdyz gdy wyjechalem w trase auto po 200km zaczelo tracic moc, spalanie na komputerze wzroslo do 15l/100. Po wylaczeniu zaplonu auto mialo problem z odpaleniem, odpala tylko na tzw. "pycha". Po postoju np. 20min auto odpalalo z kluczyka i zachowywalo sie normalnie, ale raz moglem przejechac 20km bez problemu a raz 20metrow i problemy powracaly, po powrocie do domu zdiagnozowalem carisme i wymrygalo mi blad 54 - immobilizer, zjezdzilem wszystkich mechanikow w okolicy i kazdy ma inna teorie i kazdy mowi ze to nie wina immo, jedni mowia ze wtryski trzeba przeplukac, drudzy kompletnie rozkladaja rece. Prosilabym o rady co jest ewentualna przyczyna, gdyz komputer pokazuje blad immo, a mechanicy mowia ze to nie on jest przyczyna dodam ze teraz auto na krotkich dystansach jezdzi bardzo dobrze. Pozdrawiam
Bartek - 12-03-2012, 16:25

Antena immo pada - standard w tym typie ;)

Pychanie i duże spalanie na kompie wskazuje na pompę wysokiego ciśnienia

Dorotka - 12-03-2012, 16:50

Witam. Wydaje mi sie ze gdyby to byla pompa auto zachowywalo by sie tak ciagle, bynajmniej po takim czasie od kiedy to sie dzieje.
plecho1 - 12-03-2012, 18:48

Poczytaj ten temat, za małe pieniądze i z pomocą forumowiczów można bardzo dokładnie diagnozować ten silnik:
http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0