To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CA1A 1.3] brak kostek i obciete przewody - swap elektryki

royter - 12-03-2012, 18:52
Temat postu: [CA1A 1.3] brak kostek i obciete przewody - swap elektryki
zamówiłem sobie na forum przełącznik świateł przeciwmgielnych przednich i potencjometr oświetlenia tablicy, gdzieś indziej zamówiłem mgiełki przednie i pełen nadziei zacząłem podłączać do mojego 1,3 gli...
zonk ....
zaglądam, pod konsola żadnych kostek i przewodów nie ma... muszę znaleźć i znalazłem - ŁADNIE OBCIĘTE I ZAIZOLOWANE KABELKI...., to samo dotyczy potencjometru - tak myślę, bo znalazłem 8 ładnie obciętych kabli...
brak również instalacji do mgiełek.... eh zmarnowałem czas na odkręcenie błotnika :(
ale co najlepsze wtyczka i kable od lusterek elektrycznych są ładnie wpięte w "maskownice"
to samo z elektryka drzwi - pełną ale kable nie są podpięte - sobie w środku wiszą - drzwi są całkowicie manualne......

pomoże mi ktoś z tym zonkiem - ma ktoś końcówki (kostki) do przełączników i podpowie, który kabel z którą wtyczka, jak również ma ktoś ta cześć instalacji, która idzie bezpośrednio do mgiełek.... może być komplet : instalacja + mgiełki + mocowanie

jeżeli nikt nie ma to może mi ktoś podpowie z jakiego auta swapnac kostki i elektrykę

sorki , ze kombinuje niektóre rzeczy w tym temacie, ale jak juz temat wyczerpać to po całości :mrgreen:

Major93 - 12-03-2012, 19:36

no najlepiej na szrocie z takiego samego miska to bedziesz miał najbardziej orginalnie, potem tylko schematy, metoda prób i błędów, sprawdzanie na "krótko" i kuuuuuuuuuuuupa nerwów.. powodzenia
royter - 12-03-2012, 19:44

podzwonilem gdzie tylko sie dalo w trojmiescie po zlomowcach i tylko w jenym znalazlem graty do niego ale nic z elektryki i kabli :(
Jogurt - 12-03-2012, 20:38

royter, napisz do kolegi TRAWOR76 lub Browar rozbierali Colty może Cię poratują. kostki z colta/lancera będziesz miał p&p. podłaczysz je do instalacji po kolorach i będzie grało.
royter - 16-03-2012, 16:37

dziekuje za dobre checi pomocy, ale musze sie zwrocic jeszcze raz o pomoc z tymi kostkami :)
moze ktos kto ma przednie halogeny sprawdzic na kostce wlacznika jakiego koloru kable ida w ktore gniazdo - boje sie, ze moge sobie "podpalic" miska :) to samo dotyczy potencjometru podswietlania tablicy (zegary)- to duzo czasu nie kosztuje, a mi bardzo pomoze

kostki udalo mi sie uzyskac z lancera, ktory stoi na zlomowisku:)