Małopolskie - cynkowanie blachy Kraków
Tomek - 12-03-2012, 20:29 Temat postu: cynkowanie blachy Kraków niedługo będę robić reperaturki w Galu
stwierdziłem, że ma sens zedrzeć ten podkład czarny
ocynkować to, potem podkład reaktywny
znacie może zakład w KRK, lub najbliższych okolicach, gdzie można pocynkować blachę??
no chyba, że ktoś mi tutaj napisze, że to nie ma sensu i dlaczego
pozdro
sveno - 13-03-2012, 14:13
ja Ci napisze, że to ma sens jeżeli reperaturki są już na aucie. Chodzi o samo spawanie-zedrzesz/stopisz nim ocynk w miejscu spawu i pupa z całej powłoki. Cynkuje się całe karoserie.
Ale jakbyś się uparł to zapytaj w firmach które zajmują się galwanizowaniem lub cynkowaniem ogniowym.
meydey000 - 13-03-2012, 19:15
dokładnie tak jak mówi sveno, od temperatury ocynk się spali. ja widziałem ocynk w spray'u ale na ile ta metoda jest dobra to nie wiem. z reguły po wstawieniu reperaturek wychodzi ruda i to nie na reperaturce tylko na łączeniu. poczytaj na necie może ktoś coś pisze.
Tomek - 13-03-2012, 19:21
sveno napisał/a: | że to ma sens jeżeli reperaturki są już na aucie. |
ale jak mam zanurzyć całe auto?
sveno napisał/a: | Chodzi o samo spawanie-zedrzesz/stopisz nim ocynk w miejscu spawu i pupa z całej powłoki. |
to to wiem, ale tylko w miejscu spawu, na rancie ten cynk powinien zostać
także z tego co pomyślałem, gorzej nie powinno być w porównaniu do niecynkowanej
meydey000 napisał/a: | z reguły po wstawieniu reperaturek wychodzi ruda i to nie na reperaturce tylko na łączeniu. poczytaj na necie może ktoś coś pisze. |
no to niezbyt fajnie, ale innej opcji nie widzę
licząc, że pojeżdżę autem ze 4 lata, to powinno dać radę na ten czas
mam nadzieje
plecho1 - 13-03-2012, 19:55
Poczytajcie tutaj:
http://forum.mitsumaniaki...light=cynowanie
Tomek - 13-03-2012, 20:04
tam jest o cynowaniu
tutaj o cynkowaniu
nie widzę związku
kolejne pytanie w temacie
kiedyś jak kupowałem Colta (Sierpien 2010), to brałem go od gościa, który był blacharzem i wtedy go zahaczyłem o Galanta i ile by to kosztowało
i mi powiedział, że on mi to zrobi, tyle, że on nie spawa, tylko zgrzewa blachy, "tak jak fabryka"
o co mu chodziło konkretnie?
plecho1 - 13-03-2012, 20:13
Chodziło wam też o połączenia elementów, gdzie najczęściej zaczyna się korozja. A takie łączenie praktycznie eliminuje korozję na łączeniu. Wystarczyło całość dokładnie przeczytać.
Tomek - 13-03-2012, 20:20
a wstawiał ktoś reperaturki gdzieś w Krakowie lub okolicach?
i tak za szybko tego nie zrobie, bo musze czekać na zakończenie sprawy z ubezpieczeniem
póki co kupię reperaturki, będzie gotowe
w między czasie muszę znaleźć speca
mam nadzieje, że do zlotu zrobię
sveno - 13-03-2012, 20:22
tomek84 napisał/a: | ale jak mam zanurzyć całe auto?
| no właśnie nie da się, dlatego robione to jest w fabryce kiedy karoseria jest goła.
tomek84 napisał/a: | o co mu chodziło konkretnie? | spawanie to łączenie elementów za pomocą spoin, potrzebne jest do tego elektroda, która topiąc się łączy się z elementami. Zgrzewanie polega na punktowym roztopieniu blach i złączeniu ich-metoda tańsza bo nie wymaga spoin, ale też mniej trwała, no i wymaga łączenia blach na zakładkę-trzeba dużo szpachli, żeby to zamaskować.
Zrób tak jak radzą w temacie wyżej, tzn TIG i dobre zabezpieczenie.
plecho1 - 13-03-2012, 20:36
Niektórzy spece od blacharki radzą, aby samemu dorabiać elementy z lepszego materiału jeśli jest to możliwe, bo blacha z której są wytwarzane najtańsze reperaturki jest słabej jakości.
dawidoski13 - 14-03-2012, 07:27
tomek84 napisał/a: |
a wstawiał ktoś reperaturki gdzieś w Krakowie lub okolicach?
|
Tomku ja oddałem wczoraj galanta do gościa w miejscowości Rudnik.
W sobote odbieram i się okaże co on tam porobi...
|
|
|