To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - Półka galant Ea5a

Vtec88 - 12-03-2012, 21:05
Temat postu: Półka galant Ea5a
Witam

Czy ktos wie jak rozebrac półkę pod radiem bo chcialbym zamontowac radio 2din i za bardzo nie wiem jak to wymontowac. Posiada ktos moze jakiegos manuala jakis opis albo cus, bo nie moge nic znalezc.. dzieki i pozdrawiam

Tomek - 12-03-2012, 21:16

musisz ściągnąć boczki środkowej kolumny (ta po prawej nodze kierowcy, oraz po lewej nodze pasażera)
przed tym musisz ściągnąć dolną obudowe pod kierownicą
a po prawej stronie lepiej ściągnąć schowek, a wczęśniej jeszcze taką małą plastikową obudowę plastikową przy drzwiach pasażera

jak już masz gotowe to półeczka siedzi na 2 śrubkach, po 2 na stronę

może da się tak, żeby mniej rozkręcać, zwłaszcza z prawej strony, ale to już więcej kombinacji, najłatwiej i bez kombinacji, tak jak pisałem wyżej

http://www.japancars.ru/c...L6&mg=52&bg=010

[ Dodano: 12-03-2012, 21:19 ]
no i jeszcze 2 rzeczy

w zależności czy masz półkę wyżej czy niżej, to masz gorszy/lepszy dostęp do śrub

temat nie w tym dziale co należy

Vtec88 - 12-03-2012, 21:22

dziekuje za pomoc, tak wlasnie myslalem ze trzebabedzie boczki zdejmowac, no trudno pobawie sie jutro :)
Tomek - 12-03-2012, 21:27

łatwiej zrobić niż opisać

będziesz rozkręcać, to zobaczysz o co chodzi
może coś pominąłem, albo coś napisałem za dużo

ale generalnie musisz te boczki ściągnąć, a co po drodze to Ci wyjdzie w praniu

Vtec88 - 14-03-2012, 14:48

za cholere nie moge odkrecic tych dwoch srubek od polki, nie ma tam dojscia. Zmuszony jestem wylamac ta połke i kombinowac dalej...
Tomek - 14-03-2012, 14:51

Vtec88 napisał/a:

za cholere nie moge odkrecic tych dwoch srubek od polki, nie ma tam dojscia. Zmuszony jestem wylamac ta połke i kombinowac dalej...

to mnie zmartwiłeś
bo będzię ją chciał też wyjąć niedługo, ale nie wyłamując
nie mam tam dojścia, żeby podejść jakimś kątowym sprzętem ??

Vtec88 - 14-03-2012, 17:12

wylamalem pulke, strasznie twardw tworzywo... a mocowanie po bokac ucialem brzeszczotem, wiec juz nie ma poleczki :p wstawilem radio narazie tak nieestetycznie, troche niefajnie spasowane, ale jak bedzie czas to zorobie i nie bedzie lipy :)