[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Jak bezinwazyjnie usunąć listwę z klapy bagażnika
Lobuz33 - 15-03-2012, 10:06 Temat postu: Jak bezinwazyjnie usunąć listwę z klapy bagażnika Witam, jak w temacie chodzi o ozdobną listwę (przyklejona na samym dole klapy), zerkałem na to ale jest jakoś mocno przyklejona, i zastanawiam się czy użyć jakiś środków, czy ciągnąć na siłę? Czy ktoś miał doświadczenie z demontażem takich części? Wiem że lakier jest mizerny!
olosoft - 15-03-2012, 11:03
Trzeba to zrobić w ciepłym miejscu. Listwę trzeba ostrożnie zagrzać opalarką ustawioną na niską temperaturę lub zwykłą suszarką do włosów. Następnie należy użyć cienkiego drutu (lub żyłki, plecionki wędkarskiej, etc.), który trzeba ostrożnie przeciągnąć pomiędzy listwą i karoserią. Pozostałości kleju zmywa się np. benzyną ekstrakcyjną. Klapę wypada po tej operacji wypolerować drobnoziarnistą pastą lub mleczkiem. Enjoy
zelu - 16-03-2012, 15:52
ja bym najpierw polecil samo mocne podgrzanie suszarka do wlosow i sprobowac od krawedzi klapy to odrywac. Jakby nie chcialo odejsc to dopiero probowac jakis mechanicznych metod.
|
|
|