Pajero III - Czyszczenie zbiornika paliwa PIII DID
michalpajur - 19-03-2012, 08:17 Temat postu: Czyszczenie zbiornika paliwa PIII DID Witam. Przeczytałem artykuł Zbyszka o dbaniu o nasze pompy i związku z tym mam pytanie,
czy po spuszczeniu paliwa z zbiornika paliwa należy na nowo odpowietrzać pompę.
Pozdrawiam MIH
zbyszekm2 - 19-03-2012, 08:33 Temat postu: Re: Czyszczenie zbiornika paliwa PIII DID
michalpajur napisał/a: | Witam. Przeczytałem artykuł Zbyszka o dbaniu o nasze pompy i związku z tym mam pytanie,
czy po spuszczeniu paliwa z zbiornika paliwa należy na nowo odpowietrzać pompę.
Pozdrawiam MIH |
Nie, odpowietrzasz tylko filtr paliwa.
watcher79 - 19-03-2012, 11:00
A gdzie ten artykuł ?
Sebastian_T - 19-03-2012, 11:27
Tutaj jest info z forum , a tu bezpośrednio
watcher79 - 19-03-2012, 12:06
Dzięki. Przeczytałem:
"filtr paliwa został wyposażony w czujnik obecności wody w filtrze. Często się zdarza, że przyjeżdżający do nas do serwisu czy przegląd klienci mają uszkodzone przewody tego czujnika."
Jak sprawdzić czy przewody tego czujnika są ok ?
Zimą zamarzło mi paliwo i auto trafiło do ASO gdzie po rozgrzaniu wymienili filtr. Mam jeszcze jeden w zapasie i chciałem wymienić jakoś niebawem, żeby pozbyć się resztek wytrąconej zimą parafiny. Czy coś jeszcze powinienem zrobić w ramach przeciwdziałania awarii pompy po zamarznięciu paliwa ?
tompol34 - 19-03-2012, 14:51
jak zmieniasz filtr i masz wykręcony czujnik podłączasz pod kostkę i poruszasz el. ruchomym czujnika przy zapalonym zapłonie powinna zapalić się lampka obecności wody (czujnik i przewody są sprawne). Same przewody sprawdzasz poprzez zwarcie w odpiętej kostce.
pozdrawiam
|
|
|