Pajero Pinin - [1.8 GDI] Stukanie i trzaski w okolicach prawego koła
scarface25 - 20-03-2012, 19:03 Temat postu: [1.8 GDI] Stukanie i trzaski w okolicach prawego koła Witam
Jestem szczęśliwym posiadaczem Pajero Pinin wersja 4-ro drzwiowa 1.8 GDI ... aczkolwiek dzisiaj pojawił się problem ... po pracy podjechałem w jedno miejsce i podczas jazdy wszystko było w porządku .. samochód stał około dwóch godzin... i po tym postoju podczas jazdy raz na jakiś czas słychaś trzaski albo bardziej stukanie w okolicach prawego koła, jakby ktoś drut w szprychy włożył;D Czy ktoś spotkał się z czymś takim?? Co możę być tego powodem? Proszę o pomoc
mstrucz - 21-03-2012, 08:42
Nie pozostaje nic innego jak podnieść samochód i kręcić kołem.
Możliwych rozwiązań jest tyle, że nikt tego online nie zbada.
Mnie tak stukało łożysko - rzecz łatwo w Pininie psująca się. W innym samochodzie miałem taki przypadek, że stukało coś podczas jazdy niemiłosiernie. Auto podniesione, nic nie szumi ani nie stuka - wszystko OK. Zupełnie przez przypadek zobaczyłem, że do kielicha od sprężyny wpadła jakaś (skąd nie wiem do dziś) duża nakrętka i podczas jazdy radośnie sobie podskakiwała hałasując. Najbardziej prozaicznym powodem (ale ten zakładam już sprawdziłeś) jest gwóźdź lub kamień w oponie.
|
|
|