To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS 1,6] Maglownica

stanleyr - 21-03-2012, 20:52
Temat postu: [MSS 1,6] Maglownica
Pojawił się mały wyciek na stronie kierowcy.
Proszę o jakiś namiar solidnego warsztatu regenerującego maglownice w
województwie podlaskim.

jaroo0 - 22-03-2012, 08:42

Białystok
ul. Familijna 4
Ferenc Mariusz

Dajemy dla jego magle i 0 reklamacji. Solidne uszczelniacze daje, konkretny szlif.

stanleyr - 23-03-2012, 20:24

Wielkie dzięki za namiary.
bonnie77 - 16-06-2015, 12:43

Przyszła pora aby trochę odświeżyć zagadnienie ;) , mianowicie, możecie podzielić się informacjami jak wygląda temat nieszczelności maglownicy od strony finansowej ???.
1) Montaż/demontaż koszt robocizny ???
2) Regeneracja - koszt ??? ( zakładam że bedą różne, ale chciałbym zobaczyć zakres w zależności od lokalizacji.
Ja wstępnie usłyszałem w Mazowieckim reg- 750 + robocizna 300 + zbieżność 100 = 1150 zł.
A może warto rozważyć zakup używanej ???

bestja83 - 19-06-2015, 21:31

często regeneracja to jest odzyskiwanie ze złomu. poza tym szlifowanie listwy z powłoki antykorozyjnej i późniejsze problemu z korozją listwy przy minimalnych nieszczelnościach osłon to zmora tego interesu. Koszty wiadomo jakie sa. niewiem czy nie wolał bym używki z gwarancja. trzeba patrzeć na zużycie listwy i luz w środkowym położeniu - do jazdy na wprost.
bonnie77 - 22-06-2015, 20:40

No właśnie szukam używki i zaobserwowałem dziwne zjawisko, mianowicie wg strony intercars ta część pasuje od wszystkich wersji silnikowych, natomiast na allegro mają różne naklejki z oznaczeniami.
Moja na zdjęciu poniżej.
Szukam najbardziej zbliżonej ale czasem widzę Ind.B i boje się że coś nie będzie pasowało.
( wiemy co oznacza ten symbol ??? )

bestja83 - 22-06-2015, 21:24

może to być jakieś dodatkowe mocowanie np. na osłonę termiczną albo przewody a przekladnia jest raczej ta sama
Paweł W. - 03-02-2018, 16:21

Koledzy,
Podłącze się pod temat, choć u mnie problem dotyczy rozerwanych gum/osłon po obu stronach przekładni kierowniczej/listwy. Moje pytanie brzmi: czy wymiana tych osłon jest praco/czasochłonna, czy próbować robić to samemu czy oddać sprawę fachowcowi?
Czy ktoś z Kolegów wymieniał te osłony?
Jeśli tak- dajcie znak, Z góry dziękuję.

Serdecznie Pozdrawiam,
Pawel.