Nasze Miśki - Moje colciątko
sruba - 15-09-2005, 19:11 Temat postu: Moje colciątko Po sprzedaży Mazdy, wykorzystując sytuację jaka powstała po wejściu Polski do UE, postanowiłem sprowadzić samochód z Niemiec. Musiałem jednocześnie pogodzić wytyczne mojej żony i moje widzimisię... Zgodnie z wytycznymi Ajki samochód miał być niezaduży, wygodny i miał mieć dosyć miejsca z tyłu... Z mojej strony... No coż... Mnie wystarczało żeby miał przynajmniej te 90 KM. Mitsu Colt okazal sie idealnym kompromisem - samochód jest wygodny, bez problemu zabiera na pokład ooóby, ma satysfakcjonujące przyspieszenie i wygląda całkiem, całkiem... Wspomaganie kierownicy, elektryczne szyby, podgrzewane i sterowane elektrycznie lusterka boczne, to dodatkowe bonusy jakie zaoferował nam ten samochodzik.
Po zakupie należało doprowadzić samochód do stanu używalności... Lewa przednia lampa nadawała się do regeneracji, trzeba było wyprać tapicerkę w środku, wymienić płyny i paski...
Delikatnie zająłem się też wyglądem autka. Dodałem końcówkę wydechu i alusy 14'. Początkowo myślałem o 15' ATS-ach, jednakże okazały sie za duże i koniec końcem trafiły do Acury mojego kolegi.
Przezylem w nim jedna stluczke z sasiadem (big thx), kilka wyscigow ulicznych i podroz po Skandynawii...
1,6 16V '93 rok, 113 KM, niedzialajacy ABS
Uwielbiam go
Pare fotek:
Anonymous - 15-09-2005, 22:03
Sruba napisał/a: | , kilka wyscigow ulicznych |
Srubek my sie nie scigamy !!! TO jest nie legalne
Matejko - 16-09-2005, 01:46
deenbe napisał/a: | Sruba napisał/a: | , kilka wyscigow ulicznych |
Srubek my sie nie scigamy !!! TO jest nie legalne |
wlasnie ograniczenie do 50km/h to my jedziemy nawet 40km/h*
*o ile na ograniczeniu stoi fotoradar
sruba - 12-03-2006, 14:18
nowe obuwie:
Hubeeert - 13-03-2006, 00:26
Juz Ci mówiłem że mi się podoba ale ale - coś ściemniałeś że umyłes go ostatnio
sruba - 13-03-2006, 07:17
no bo to prawda. umylem go w zeszla sobote...
ROMEL - 13-03-2006, 08:42
A ja tak z innej beczki...
Nie wiem kto malował Ci to autko, czy sam - czy ktoś...
Ale tak czy inaczej dostaje telepki jak widzę efekty malowania jak u Ciebie... chłodznica pomalowana i wszystko do okoła,,, qrka taż to lenistwo i nic wiecej...
A z drugiej strony dla chłodznicy warstwa farby jest izolatorem i zakłuca wymiane ciepła... TAK NIE POWINNO BYĆ - nic zapewne nie zaszkodzi Twojemu Miśkowi ale.... nie ładnie..
Zaznaczam że nie chciałem kogokolwiek obrazić...
Autko z zewnątrz wygląda SUPER... i butki tez OK
Pozdrawiam
sruba - 13-03-2006, 12:12
ROMEL napisał/a: | Ale tak czy inaczej dostaje telepki jak widzę efekty malowania jak u Ciebie... chłodznica pomalowana i wszystko do okoła,,, qrka taż to lenistwo i nic wiecej... |
Romel, ale chodnica pomalowana nie jest... Zdjecie jest troche niewyrazne i moze to tak wygladac, ale... nie jest.
ROMEL napisał/a: | Zaznaczam że nie chciałem kogokolwiek obrazić... |
Hehe, obrazalski nie jestem, zreszta nie ja go malowalem, bo nie znam sie na tym kompletnie.
Anonymous - 26-10-2006, 11:06
Bardzo ładny!! Bo czarny mój jest identyczny tylko rok starszy.
sruba - 25-03-2007, 00:18
moj colciak dalej zyje.
i daje duzo radochy dalej.
chociaz nieraz przyprawia i o bol glowy.
ale... sami wiecie.
klubowa naklejeczka (ale to od dawna):
a ostatnio:
- nowe fotele
- renowacja wydechu:
a w planach:
- zmiana zawiechy
Mario - 25-03-2007, 17:07
Bardzo ładny Colt...:]
Fajnie że tak dbasz o niego....miłego użytkowania
|
|