[92-96]Galant E5xA - Problem ze spryskiwaczem
Anonymous - 11-12-2006, 09:49 Temat postu: Problem ze spryskiwaczem Witam.
Mam mały (chociaż o tej porze roku raczej wielki ) problem ze spryskiwaczem przedniej szyby - niepodłączona pompka. Przewód do jej podłączenia gdzieś przepadł. Pompka była podłączona na pewno, bo styki są czyściutkie. Podejrzewam, że lakiernik, który malował Gala z przodu gdzieś go zawieruszył, albo podłączył do lampy
Chciałem się dowiedzieć jaki kolor ma przewód elektryczny od przedniego spryskiwacza , skąd on wychodzi i gdzie jest umiejscowiony
Autko: Galant E55A 4G63
macia - 11-12-2006, 22:46
Postaram się jutro sprawdzić, to Ci napiszę
[ Dodano: 14-12-2006, 18:19 ]
Galfan napisał/a: | jaki kolor ma przewód elektryczny od przedniego spryskiwacza , skąd on wychodzi i gdzie jest umiejscowiony |
Sory, że dopiero teraz, ale nie miałem wcześniej czasu.
U mnie przewód od silniczka spryskiwacza ma około 30 cm długości zanim się nie schowa w rurce plastikowej z innym przewodami zaraz za prawą lampą (patrząc z przodu auta). Są to dwa kabelki zabezpieczone osłonką izolacyjną. Jeśli dobrze spojrzałem, to są czarne (już się ściemniało, a i ta izolacja trochę przeszkadza ).
Anonymous - 16-12-2006, 17:23
Dzięki.
Są u mnie jakieś dwa połączone kabelki idące do lampy, ale jakoś dziwnie nie tam gdzie powinny . Niestety będę musiał rozebrać prawie cały przód samochodu żeby go wyciągnąć (efekt szybkiego mocowania lamp - przynitowanie ).
|
|
|