[92-96]Galant E5xA - [E56A 2.4] kilka pytań o galanta
primosz - 25-03-2012, 10:25 Temat postu: [E56A 2.4] kilka pytań o galanta Witam, od kilku dni jestem posiadaczem galanta w wersji amerykańskiej rok 98 dostałem go w rozliczeniu za ok 4000 więc pierwsze pytanie czy warte jest tych pieniędzy? W aucie działa prawie wszystko aczkolwiek pilot ani przycisk na drzwiach kierowcy nie steruje zamkiem w drzwiach kierowcy gdzie szukać centralki? Tempomat nie działa podobno jest gdzieś rozpięty gdzie szukać? błysnęła mi kontrolka check engine chciałem odczytać błędy ale nie mogę znaleźć złącza. I ostatnie skrzynia delikatnie szarpie nie są to jakieś mocne szarpnięcia ale jak zmienia biegi to czuć wydaje mi się że na niższych biegach bardziej. Pozdrawiam i dzięki za ewentualną pomoc
ps. jakby ktoś znał jakieś dane techniczne i ile płynów w niego wchodzi i jakich (szczególnie skrzynia) byłbym bardzo wdzięczny
robertdg - 25-03-2012, 10:45
primosz napisał/a: | czy warte jest tych pieniędzy? | Zależy w jakim jest stanie primosz napisał/a: | aczkolwiek pilot ani przycisk na drzwiach kierowcy nie steruje zamkiem w drzwiach kierowcy gdzie szukać centralki? | szukaj za konsolą centralną primosz napisał/a: | Tempomat nie działa podobno jest gdzieś rozpięty gdzie szukać? | pod maską albo pod kierownica primosz napisał/a: | błysnęła mi kontrolka check engine chciałem odczytać błędy ale nie mogę znaleźć złącza | nad nogami kierowcy patrzyłeś primosz napisał/a: | I ostatnie skrzynia delikatnie szarpie nie są to jakieś mocne szarpnięcia ale jak zmienia biegi to czuć wydaje mi się że na niższych biegach bardziej. | Wymiana oleju może by się przydała
http://www.castrol.com/ca...ntentId=7060743
primosz - 25-03-2012, 10:49
robertdg napisał/a: | nad nogami kierowcy patrzyłeś | szukałem i nic
Wszyc - 25-03-2012, 11:06
pod prawym kolanem powinny być dwie wtyczki jedna z nich to ona pod regulacją wysokości świateł mijania
primosz - 25-03-2012, 11:38
Wszyc napisał/a: | pod prawym kolanem powinny być dwie wtyczki jedna z nich to ona pod regulacją wysokości świateł mijania | jest tylko jedna ta czarna i nie mam regulacji jak mi powiecie jak to wstawię zdjęcia
jacek11 - 25-03-2012, 12:25
primosz napisał/a: | jest tylko jedna ta czarna i nie mam regulacji jak mi powiecie jak to wstawię zdjęcia |
A wstawia sie tak :
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=9261
Pozdro.
primosz - 25-03-2012, 12:57
Uploaded with ImageShack.us
jakieś pomysły gdzie mogę je znaleźć
Bercik76 - 25-03-2012, 20:46
Nad prawym kolanem nie pod
[ Dodano: 25-03-2012, 20:48 ]
Powinny byc pod wlacznikiem cruise
primosz - 25-03-2012, 21:38
Bercik76 napisał/a: | Powinny byc pod wlacznikiem cruise | to niema szukałem już z każdej strony i nic nie widać
Wszyc - 25-03-2012, 23:27
no to jest to ze tego co wiem co dałeś na fotce no niech się wypowie ktoś kto ma u siebie to bo ja nie mam bo mam rop
primosz - 26-03-2012, 10:19
Wszyc napisał/a: | no to jest to ze tego co wiem co dałeś na fotce |
no niestety chyba nie
[ Dodano: 29-03-2012, 08:07 ]
Panowie pojawiło się kilka nowych problemów w galancie po pierwsze zaobserwowałem że jak przekręcę kluczyk na zapłon to zapalają się wszystkie kontrolki tak jak powinno być ale bez kontrolki od ładowania za to jak jadę to czasami zaczyna ona mrugać razem z kontrolką od ręcznego zawsze te 2 kontrolki razem i 2 sprawa jak wrzucę mu jakikolwiek bieg (R,D,2,L) słychać takie delikatne popiskiwanie i zacząłem się martwić
[ Dodano: 30-03-2012, 12:20 ]
nikt nie wie co to może być
[ Dodano: 06-04-2012, 10:52 ]
panowie zaobserwowałem nowe cuda w moim galancie mianowicie po przekręceniu kluczyka kontrolka ładowania błyska na ułamek sekundy a nie jak wcześniej pisałem nie zapala się wcale poza tym światła zewnętrzne i podświetlenie deski faluje sprawdziłem napiecie na aku z zapalonym silnikiem bez świateł 14,8~14,9 a ze światłami 14,9~15,1 co to może być
|
|
|