To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - COLT SPORT EDITION

radek79 - 25-03-2012, 16:16
Temat postu: COLT SPORT EDITION
auto zakupione tydzień temu , w sumie jechałem po zwykłego colta ,nawet nie wiedziałem że taka wersja nawet istnieje ale wujek google powie wszystko a zatem
rok produkcji 2000
silnik 1.6 16v benzyna
wersja SPORT EDITION
kola 195\50\15
zawieszenie na sprężynach eibach
do tej pory wymieniony mechanizm podnoszenia szyby elektryczny prawy
wymieniony olej w silniku na vavoline maxlife 10w40
ktoś wcześniej wycioł kata i wstawił kawałek rury , teraz ta rura została wycięta i w stawiona została strumiennica
wstawiona kratka nawiewu bo brakowało
do odnowienia jeszcze alufelgi i wymiana eibachowskich sprężyn na zwykłe i konserwacja podwozia
kilka fotek zrobionych wczoraj

Torp12 - 25-03-2012, 16:24
Temat postu: Re: COLT SPORT EDYTION
Prawy tylny naroznik - chyba brakuje kawalka dokladki zderzaka:) Wogole ta dokladka jakos tak slabo spasowana:)

Generalnie ladny Colcik, czemu chcesz zmieniac Eibachy?

radek79 - 25-03-2012, 16:34

Cytat:

Prawy tylny naroznik - chyba brakuje kawalka dokladki zderzaka:) Wogole ta dokladka jakos tak slabo spasowana:)

dokładka do poprawienia w najbliższym czasie
Torp12 napisał/a:
czemu chcesz zmieniac Eibachy?
bo u nas są takie drogi że na tych sprężynach się podskakuje a nie jedzie
m6riano - 26-03-2012, 02:32

Kurde fajny pakiet..ogólnie autko naprawde z zewnątrz wygląda super...zwłaszcza z tą naklejką...
ALE TA KIERA....wygląda jak z młodszego brata...da sie coś z tym zrobić?

Marcin-Krak - 26-03-2012, 07:55

Trochę widać, że przeszedł już w swoim życiu.
Ale SE jednak całkiem si wygląda.
Niech się sprawuje dobrze - bo to najważniejsze :P

mystek - 26-03-2012, 17:09

Ten Colt stał spoooro czasu na allegro z tego co kojarzę. No chyba, że to nie ten? Ale był identyczny. Tak czy siak bezawaryjności :)
radek79 - 26-03-2012, 20:13

mystek napisał/a:
Ten Colt stał spoooro czasu na allegro z tego co kojarzę.

zgadza się ,stał długo bo brakowało karty pojazdu dopiero niedawno właściciel wrócił z Włoch i dowiózł kartę i udało się kupić, technicznie auto już doprowadzone do stanu co najmniej bardzo dobrego ,została do roboty jeszcze blacharka ,między innymi przedni zderzak i drzwi do polakierowania i poprawienia tylny zderzak i całe auto do spolerowania
ale za to jak frajda z jazdy po równym asfalcie w zakrętach jedzie jak przyklejony ,auto kupione dla żony ale jak na razie ja pomykam coltem a żona galem

mystek - 26-03-2012, 20:21

To prawda, CJtka na lepszym zawiasie bardzo dobrze klei się drogi :) mogę to śmiało potwierdzić po porównaniu z Miragem.
mkm - 27-03-2012, 14:55

radek79, działaj, działaj bo wersja ładna.
Te naklejki to ktoś na allegro sprzedawał czy co?
To juz trzeci Colt którego widzę z tymi "rozpadającymi się" diamentami :wink:
mystek napisał/a:
CJtka na lepszym zawiasie bardzo dobrze klei się drogi :) mogę to śmiało potwierdzić po porównaniu z Miragem.

Jak założysz cztery takie same sprężyny (a nie przód ori, tył utwardzany) to i Mirage będzie się kleił :wink:

radek79 - 27-03-2012, 15:43

mkm napisał/a:
radek79, działaj, działaj bo wersja ładna.

na razie szukam używanych zwykłych sprężyn żeby wyjąć te eibachowskie ,jak nie znajdę to zakupie nowe,blacharka pójdzie do roboty jak zrobi się cieplej
mkm napisał/a:
Te naklejki to ktoś na allegro sprzedawał czy co?

z tego co mi mówił były właściciel to zakupił je w Angli