To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Wiosna,wiosna porządków czas w Colciku :)

ognok - 06-04-2012, 19:31
Temat postu: Wiosna,wiosna porządków czas w Colciku :)
Witam zgromadzenie fanów "M" :)

Posiadam od roku już Colcika 1.6 glx z 1998 r. ale jakoś dopiero teraz chcę go Wam przedstawić - przez rok musiał mnie jakoś przekonać do tego i.... udało mu się :) Muszę powiedzieć, że mimo pewnych obaw przed zakupem - handlarz - autko okazało się strzałem w 10tkę. Po jego odbiór i oględziny jechałem pod Warszawę do Wołomina - część z Was pewnie się spotkała z tym handlarzem. Co prawda miał być rocznik 99' ale jakoś to przebolałem. Stan silnika super,blacharka też w porządku. Po wymianie paru dupereli od roku bez jakiejkolwiek awarii jeździ i popija paliwa w ilościach naprawdę niedużych, aczkolwiek ceny 95tki mnie powalają i myślę nad gazem. Naprawdę jest to auto prawie idealne - mógł by mieć drzwi z tyłu:)
Wracając do tematu wiosny i porządków. Coś mnie tak wzięło i rozkręciłem w środku co się dało i czyściłem i pucowałem i tapicerkę wyprałem i wprowadziłem parę zmian - ledy w kokpicie, na sufitce i bagażniku:) Nie żadne tam kolorowe tylko śliczne białe, no może jedna fioletowa do zapalniczki - tak na złość żonie :) Namachałem się ze 4h ale teraz i pachnie i wygląda jak trzeba :) Tak w ogóle to naprawdę super że w tym autku tak łatwo się wszystko demontuje. To by było na tyle :) Pozdrawiam wszystkich i wesołych świąt!!
Poniżej parę fotek z procesu demontażu :)

By ognok85 at 2012-04-06

mkm - 06-04-2012, 20:13

Chyba najładniejsza wersja "cejotki".
Z tymi drzwiami z tyłu to dobrze, że nie ma.
Następca dostał dodatkową parę i skończyła się era fajnych Coltów... Nawet 3-drzwiowe już nie wyglądają :doubt:

ognok - 06-04-2012, 21:05

Podobno wersja "Bistro" :) Tak mówią napisy w środku autka :)
mystek - 06-04-2012, 22:53

bistro, czy nie bistro, najważniejsze, że 1.6 pod maską :mrgreen: miałem taki silnik w CJtce i naprawdę daje radę :)
ognok - 07-04-2012, 08:44

Oj daje daje :) A ile przyjemności z tego :D