To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Car Audio - Którędy poprowadzić przewód ?

Bigmar - 10-04-2012, 18:57
Temat postu: Którędy poprowadzić przewód ?
Mam lancera sedana 2008 r invite.Mam prośbe:którędy dokładnie mam poprowadzic przewód
zasilający od akumulatora do wzmacniacza a konkretnie w którym miejscy mam się przebić przez przegrode.Patrzyłem pod maskie i za boga nie mam pojęcia któredy .Aha wzmacniacz bę.dzie pod siedzeniem. Dziekuje za odpowiedzi

sloniu - 12-04-2012, 21:52

Jak chcesz ciągnąć od akumulatora to przez 'tajemniczą dziurę', która podobno istnieje po stronie pasażera :)
np. http://www.youtube.com/watch?v=oGWeSjBsKsM
Jest tam czarna zaślepka - opisy znajdziesz w googlach i filmiki na youtube

Podłącze się pod temat, żeby nie zakładać nowego.
Ja mam nieco inny problem. Chcę podłączyć do Lancera SB z 2010 wzmacniacz RF montowany oryginalnie chyba w Outlanderze.
Po przeczytaniu wielu manuali serwisowych wyszło mi, że w skrzynce bezpieczników, tych przy silniku, jeden odpowiada tylko i wyłącznie za linie doprowadzającą power do wzmacniacza - konkretnie nr 31 (zielony, 30A ). Co ciekawe bezpiecznik jest, mam wersję bez suba i wzmacniacza. Zasilanie powinno być doprowadzone do 22-pinowego złącza znajdującego się poniżej ETACS. Niestety, żeby to sprawdzić trzeba rozebrać prawie całą deskę :(
Próbował ktoś tą drogą podpiąć zasilanie wzmacniacza ?
Gdyby to była prawda mocno by to ułatwiło całą instalację.

No to update.
Rozkręciłem i sprawdziłem. Złącze niby jest, przewód niby jest, kolor odpowiedni... ale ...
Dostęp tragiczny, przewód cienki, coś nie gra generalnie :(
Zatem trzeba będzie puścić przewód samodzielnie.
Sam 'czarnej dziury' nie znalazłem ale jest inna droga.
Będzie ciężko trafić w otwór i trzeba dobrze zabezpieczyć przewód ale i tak lepszej drogi chyba nie ma.
Zdjęcia mówią więcej :

Przewód można puścić w nadkolu, leci tam jakiś wężyk - chyba od spryskiwacza tylnej szyby.
Najważniejsze, że jest otwór wchodzący do wewnątrz i to dość duży. Jedyny mankament, to ostra, niezabezpieczona krawędź blachy. Dziwne, że ten wężyk tak jest położy bez żadnego wzmocnienia...