To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [ALL] Problem z akumulatorem

Reba - 12-12-2006, 22:20
Temat postu: [ALL] Problem z akumulatorem
Witam,

Od pewnego czasu mam problem z akumulatorem. Chodzi o to, że po nocy akumulator rozładowuje się prawie całkowicie. Na początku myślałem, że to wina akumulatora ale z kolejnym było tak samo. Tak jakby gdy samochód nie jest na chodzie coś pobierało z niego prąd. Czy ktoś miał może do czynienia z podobnym przypadkiem albo orientuje się co to może być :?: :?: Z góry dzięki za wszyskie rady

Anonymous - 12-12-2006, 22:38

sprawdź regulator napięcia alternatora jeśli aku 100% dobre, jak masz miernik poprostu po zgaszeniu auta odłącz kabla od alternatora i sprawdź czy jest pobór pradu.
lukasz85 - 17-12-2006, 18:05
Temat postu: Re: Problem z akumulatorem
Reba napisał/a:
Witam,

Od pewnego czasu mam problem z akumulatorem. Chodzi o to, że po nocy akumulator rozładowuje się prawie całkowicie. Na początku myślałem, że to wina akumulatora ale z kolejnym było tak samo. Tak jakby gdy samochód nie jest na chodzie coś pobierało z niego prąd. Czy ktoś miał może do czynienia z podobnym przypadkiem albo orientuje się co to może być :?: :?: Z góry dzięki za wszyskie rady

Witam wszystkich MitsuManiaków.
W pierwszym moim poście chciałbym koledze podpowiedzieć, że przyczyna może być naprawdę prozaiczna.
Sprawdź czy np. po zamknięciu klapy kufra gaśnie lampka oswietlenia bagażnika, albo tak jak było w moim przypadku centralka autoalarmu pobierała za dużo prądu.

Anonymous - 17-12-2006, 18:33

Hmm... u mnie też tak było ,- ale wkońcu doszłem że źle podłączyłem radyjko i cały czas siorbało prąd :roll: -
Anonymous - 27-12-2006, 00:26

Zegarek i Bóg wie co jeszcze. Masz syf w instalacji. Jeśli opisujesz problem napisz wszystkie nietypowie zachowania auta, dziwne działanie urządzeń itp.
Najważniejsze: wpisz typ Colta, rocznik i silnik do profilu, łatwiej będzie coś poradzić.

Anonymous - 27-12-2006, 12:39

czesto guziki/przyciski/czujki od oswietlenia drzwi otwarte/zamkniete ( te w progach) robia zwarcia etc....
Anonymous - 27-12-2006, 17:45

miałem podobny problem i wyczysciłem klamry było tyle wszystkiego na niich ze szok na wszelki wypadek obłozyłem równiez akumulator styropianem Sprawdz dokladnie czy cos nie jest właczone niekiedy jeden drobiazg potrafi rozładowac akumulator :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Anonymous - 27-12-2006, 22:47

Pewnie masz w domu zwykły prosty miernik cyfrowy z 15zł z Biedronki. Sprawdź nim pobór prądu.
Anonymous - 28-12-2006, 22:19

skaja, może mieć rację jak zasniedzieją kalmry i trzpienie od akumulatora to automatycznie on się nie doładowuje i jest taki efekt, albo jak już koledzy pisali zwarcie w instalacji.