Outlander II Ogólne - System ostrzegania o nagłym hamowaniu ESS
DJ Fazi - 15-04-2012, 18:05 Temat postu: System ostrzegania o nagłym hamowaniu ESS Witam,
Ciekawi mnie czy ten system działa w Outlanderze i skąd wie że nagle hamuję i czy działanie jest jakoś sygnalizowane na desce ?
Pozdrawiam
emil_d - 15-04-2012, 19:37 Temat postu: Re: System ostrzegania o nagłym hamowaniu ESS
DJ Fazi napisał/a: | Witam,
Ciekawi mnie czy ten system działa w Outlanderze i skąd wie że nagle hamuję i czy działanie jest jakoś sygnalizowane na desce ?
Pozdrawiam |
U mnie działa - a skąd wie - nie wiem może sprawdza siłę wciśnięcia hamulca. Miałem akcję pt. awaryjnew hamowanie i włączyły się wszystkie kierunkowskazy (mrugały dużo szybciej niż przy włączeniu awaryjnych).
Muciek - 15-04-2012, 20:24 Temat postu: Re: System ostrzegania o nagłym hamowaniu ESS
emil_d napisał/a: | DJ Fazi napisał/a: | Witam,
Pozdrawiam |
U mnie działa - a skąd wie - nie wiem może sprawdza siłę wciśnięcia hamulca. Miałem akcję pt. awaryjnew hamowanie i włączyły się wszystkie kierunkowskazy (mrugały dużo szybciej niż przy włączeniu awaryjnych). |
Outlander ma takie coś:?:
Czy to jest zależne od rocznika/wersji wyposażenia/silnika? Czy każdy jest w to wyposażony, bo szczerze mówiąc nigdy u mojego taty nie zauważyłem aby kierunkowskazy się załączały, a było kilka gwałtownych hamowań.
emil_d - 15-04-2012, 20:41 Temat postu: Re: System ostrzegania o nagłym hamowaniu ESS
Muciek napisał/a: |
Outlander ma takie coś:?:
Czy to jest zależne od rocznika/wersji wyposażenia/silnika? Czy każdy jest w to wyposażony, bo szczerze mówiąc nigdy u mojego taty nie zauważyłem aby kierunkowskazy się załączały, a było kilka gwałtownych hamowań. |
Ma - aż sprawdziłem w instrukcji (str. 4-50) - Outlander II z 2010 2.0DID Intense+
Aby system zadziałał muszą być spełnione nasępujące warunki:
- prędkość pow. 55km/h
- naciśnięty pedał hamulca, a system wykrywa nagłe hamowanie pojazdu związane z mniejszą prędkością i działaniem układu ABS
borsak1 - 16-04-2012, 08:21
Ma ma dodam że stop zaczyna wówczas bardzo szybkopulsować sam się zdziwiłem kiesyś w nocy miałem takie nagłe hamowanie a tu nagle mrugająca choinka. Prawie jak Boże Narodzenie
|
|
|