Carisma - FAQ - [Carisma] Korozja na tylnym błotniku. Carisma 2000r sedan.
emsi1903 - 17-04-2012, 09:13 Temat postu: [Carisma] Korozja na tylnym błotniku. Carisma 2000r sedan. Witam. Już na jesieni pojawiło mi się spore ognisko korozji na tylnym prawym błotniku. Teraz już jest na tyle zaawansowana że pozostaje chyba tylko założyć nową reperaturkę. Pytałem w paru sklepach w mojej okolicy i nigdzie nie mogę takiej dostać a w internecie tez słabo. Czy ktos spotkał się z taką częscią? Może macie namiary na dobry sklep z takimi częsciami? Carisma po lifcie z 2000r. sedan.
Dylan - 18-04-2012, 00:38
popytaj blacharzy samochodowych czesto oni sami robia sobie takie reperaturki takze warto z nimi pogadac:)
tomicarisma - 18-04-2012, 00:59
Można dobrać z jakiejś używki. Pełno jest ich teraz - popytaj w okolicy. Na Allegro ok 100zł chodzą np. ta: http://allegro.pl/reperat...2262625683.html
Jeśli to nie jest zjedzone do końca tylko jest do czego przyspawać to spróbuj sam odtworzyć - ja to zrobiłem sam i nie potrzebna była żadna reperaturka. Bierzesz blachę. Robisz rozcięcia na jednym końcu - drugim przyspawujesz do błotnika gdzie kończy się rdza.. Doginasz te powycinane blaszki tak jak jest profil nadkola i spawasz. Resztę wypełnisz szpachlą tylko nie dużo jej i będzie - w drugiej mojej cari już trzyma się 6 rok i nic nie wychodzi.
|
|
|